Hoe de opnames van 'Top Gun: Maverick' bijna tot een internationaal incident leidden

Hoe de opnames van 'Top Gun: Maverick' bijna tot een internationaal incident leidden

Regisseur Joseph Kosinski vertelt over een van de bijzondere locaties in de film.

Na ruim dertig jaar keerde Tom Cruise dit jaar terug als gevechtsvlieger Pete Mitchell in Top Gun: Maverick. Regisseur Joseph Kosinski heeft nu in een interview met Collider onthuld dat de opnames van zijn bioscoophit zelfs de aandacht trokken van buitenlandse overheden.

Voor Maverick moesten Kosinski en zijn team heel wat locaties scouten. Zo ook voor de scènes met de Darkstar, het geheime hypersonische gevechtsvliegtuig in de film.

"Daarvoor ben ik naar de marinekazerne nabij China Lake in Californië geweest. Deze ligt midden in de woestijn", begint de filmmaker.

Perfecte hangar
Daar trof hij al snel een perfecte hangar aan: een met een blauwe deur, toren en hoop prikkeldraad. "Ik was nieuwsgierig en wilde weten wat erin die hangar stond", vertelt Kosinski.

"Al wat ze me vertelde was dat ik absoluut geen foto's van dat gebouw mocht maken en dat de kans dat ik die hangar mocht gebruiken voor de opnames nul was".

Doorzetter
Kosinski gaf echter niet direct op en kreeg het voor elkaar dat men hem langs de desbetreffende hangar reed. Daar hield hij een laatste pitch om de marine te overtuigen.

"Ik zei ze dat het gewoon de perfecte locatie was: een topgeheime hangar in een topgeheime basis", herinnert hij zich.

Enkele dagen later kreeg hij een onverwachts telefoontje. "We kregen toestemming om de hangar te gebruiken. Ze zouden ervoor zorgen dat de geheime inhoud enkele dagen voor de opnames zou worden verplaatst".



Buitenlandse spanningen
Volgens Kosinski leidden die bewegingen en vervolgens de opnames met Cruise tot 'onrust' in de ruimte. Zeker omdat de makers een Darkstar - een potentieel gevaarlijk gevechtsvliegtuig - in elkaar hadden gezet.

"Later kreeg ik te horen dat sommige landen hun satellieten hadden verplaatst toen we daar bezig waren met de opnames om ons te kunnen volgen", onthult hij.

"Ik vond dat geweldig klinken. Als ze ver genoeg hebben ingezoomd, hebben ze misschien Tom Cruise wel in de cockpit zien zitten. Best gaaf!"



Top Gun: Maverick is nu te streamen op SkyShowtime.

NieuwsFilm

meest populair