Deze 'Wizarding World'-films staan op het punt om te verdwijnen van HBO Max

Deze 'Wizarding World'-films staan op het punt om te verdwijnen van HBO Max

Het lijkt bergafwaarts te gaan met de populaire tovenaarswereld van Harry Potter.

In 2016 werd er nieuw leven in de Harry Potter-saga geblazen met een nieuwe filmreeks: Fantastic Beasts. De ontvangst van de laatste film hiervan, Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, was maar matig. Nu heeft HBO Max ook laten weten meerdere van deze films uit hun catalogus te gaan halen.

Het gaat hierbij om slechts twee van de drie films, namelijk Fantastic Beasts and Where to Find Them uit 2016 en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald uit 2018. De derde film uit 2022 zal nog voor onbepaalde tijd beschikbaar blijven bij de streamingdienst.

Vanaf 31 januari zullen de films niet langer te zien zijn, wat de liefhebbers nog een maandje geeft om de films te (her)kijken. Ook zullen op die dag enkele animatieseries van DC Comics verdwijnen en meerdere films van Jurassic Park.

Fantastic Beasts and Where to Find Them
De nieuwe saga over de avonturen van Newt Scamander trapte af met Fantastic Beasts and Where to Find Them. Recensent Jelle Fastenau gaf de film 4 sterren.

Hij vond: "Het vormt een aanstekelijke introductie tot de nog onontdekte delen van Rowlings toverwereld, met genoeg nieuwe hersenspinsels voor zowel de vaste fanschare als de complete nieuwkomers om van te genieten."

Lees de rest van de recensie.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Het tweede deel zette het verhaal verder met het oog op de slechte tovenaar Grindelwald, toentertijd nog gespeeld door Johnny Depp. Jim Pedd vond het vervolg maar 3 sterren waard.

Hij bepleitte: "Ondanks dat het fijn is om weer in de wonderlijke fantasie van J.K. Rowling te zijn en de Parijse toverwereld te leren kennen, speelt er veel te veel."

Lees de rest van de recensie. Tot eind januari heeft men de tijd om de films nog snel te bekijken bij HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair