Grootste plottwist in 'Glass Onion' niet geliefd bij regisseur Rian Johnson

Grootste plottwist in 'Glass Onion' niet geliefd bij regisseur Rian Johnson

Let op: spoilers!

Glass Onion zit - zoals elke sterke murdermystery - vol met bizarre plotwendingen. De film scoort heel goed op Netflix, maar regisseur Rian Johnson had aanvankelijk ook andere ideeën voor de whodunit-film.

Let op: dit artikel bevat spoilers over Glass Onion: A Knives Out Mystery

De film zit net zoals voorganger Knives Out vol met verrassingen en plottwists. Johnson had eigenlijk twijfels bij de grootste plotwending van de film.

Twijfel
De regisseur twijfelde over de identieke tweelingzus van hoofdpersonage Andi Brand (gespeeld door Janelle Monáe). In een interview met The Wrap vertelt Johnson dat hij eigenlijk tegen de twist was.

"Het is een uitdaging", vertelde de regisseur daarover. "Ik wilde het niet doen, want het leek op een verschrikkelijke verhaallijn. Zou het publiek mij ooit kunnen vergeven?"

Geen spijt
Toch heeft Johnson absoluut geen spijt van deze grote plottwist en dat komt door de timing van de verhaallijn. "Ik denk dat we ermee wegkomen, want de onthulling komt niet aan het einde. Het is een complicatie in het midden van de film die leidt tot verdieping van het verhaal," aldus Johnson.

Glass Onion: A Knives Out Mystery is nu te zien op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair