'Gladiator 2' in de maak: zoektocht naar acteurs gestart

'Gladiator 2' in de maak: zoektocht naar acteurs gestart

Ridley Scott zet vaart achter het vervolg op de klassieker na afronding van Napoleon.

Wie Gladiator uit 2000 nog niet heeft gezien en zich een filmliefhebber noemt, moet toch even inschakelen op Netflix. De film van Ridley Scott is een dikke aanrader met prachtige rollen van Russell Crowe en Joaquin Phoenix.

In 2001 won de film vijf Oscars voor onder meer Beste film, Beste acteur (Crowe) en Beste Kostuumontwerp. Al jaren wordt er gesproken over een tweede film, en volgens Puck News is deze nu op zoek naar de hoofdrolspelers.

vervolg op Gladiator
De tweede film moet een vervolg worden, en de kans is groot dat we een compleet nieuwe cast te zien krijgen. In 2021 gaf Scott al aan de het script af is.

"Oh, die is geschreven. We hebben een goede blauwdruk, een goede, logische plek om naartoe te gaan," aldus de regisseur. "Je kunt niet zomaar weer een Gladiator-achtige film maken. Er zijn genoeg componenten in de eerste die we kunnen oppakken om mee door te gaan."

Eerst Napoleon
In 2000 haalde de film een mooie $457 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Van Scott krijgen we eerst de film Napoleon te zien, met ook weer Phoenix.



NieuwsFilm

meest populair