Deze acteur wordt de held van 'Gladiator 2': Paul Mescal

Deze acteur wordt de held van 'Gladiator 2': Paul Mescal

De opvolger van Russell Crowe is gevonden. Hoe bekend is hij eigenlijk?

Eerder deze week werd duidelijk dat Gladiator een vervolg zal krijgen. Regisseur Ridley Scott is de zoektocht naar de cast gestart en ze hebben zelfs al een hoofdrolspeler aangetrokken: Paul Mescal.

Paul Mescal
Mescal, nog geen enorm bekende naam, werd geboren in Maynooth in Ierland en studeerde in 2017 af aan de The Lir Academy. Enkele jaren was hij vooral te zien in toneelstukken zoals The Great Gatsby, Asking for It en The Lieutenant of Inishmore.

In 2020 startte hij met acteren in films en tv-series. Met name met zijn rol in de miniserie Normal People, te zien op BBC Three, viel hij op. Hij is te zien als het personage Connell Waldron, een succesvol student en atleet.


Films
Na de korte film Drifting debuteerde hij in de film The Lost Daughter uit 2021 van Netflix. Afgelopen jaar was hij te zien in drie films, namelijk Aftersun, God's Creatures en Carmen.

Op de IMDb zien we dat hij naast Gladiator 2 nog heel wat andere films op zijn lijstje heeft staan. Zo zal hij te zien in Foe van Garth Davis (Lion) en titels als A Spy by Nature, Strangers, The End of Getting Lost, The History of Sound en Bring Them Down.

Aftersun
De film Aftersun is zijn nieuwste wapenfeit en die gaat op 23 februari in première in de Nederlandse bioscopen. In de States en het Verenigd Koninkrijk is het drama van Charlotte Wells al verschenen.

De National Board of Review noemde de film een van de beste van 2022 en de lijst met prijzen en nominaties is nog altijd groeiende.


Gladiator
In Gladiator 2 zal Mescal de zoon gaan spelen van de personages Maximus (Russell Crowe) en Lucilla (Connie Nielsen). Zijn naam is Lucius. De kans is aanwezig dat hij wraak wil nemen op de dood van zijn vader.



NieuwsFilm

meest populair