Opnames 'Megalopolis' zijn naar verluidt één grote chaos, Francis Ford Coppola reageert

Opnames 'Megalopolis' zijn naar verluidt één grote chaos, Francis Ford Coppola reageert

Volgens Coppola en Adam Driver is er niks geks aan de hand.

De opnames voor Francis Ford Coppola's droomfilm Megalopolis zijn recent eindelijk van start te gaan. Volgens The Hollywood Reporter lijken de opnames ongeveer net zo chaotisch te verlopen als die van Coppola's meesterwerk Apocalypse Now. Coppola en hoofdrolspeler Adam Driver ontkennen dat het een chaos is.

Crew ontslagen
The Hollywood Reporter vermeldt dat de production designer, art director en het gehele visuele effecten-team is ontslagen en dat de film hierdoor in de problemen is geraakt. Coppola ontsloeg dertig jaar geleden ook het hele VFX-team van Bram Stoker's Dracula.

Coppola heeft nu een reactie gegeven op het artikel van The Hollywood Reporter. Hij erkent dat het VFX-team is ontslagen, maar ontkent dat de film in de problemen is.

Bizar budget en VFX
"Het ging eigenlijk om het beheersen van de kosten," zei Coppola over het ontslaan van het VFX-team. Het plan was om dezelfde soort VFX-technieken van The Mandalorian te gebruiken. Coppola vond dit echter te duur worden en besloot zijn film met ouderwetse green screen af te maken.

Coppola heeft een groot deel van zijn succesvolle wijnhuis verkocht om de film te financieren. De film had een budget van zo'n 120 miljoen dollar, maar is daar nu al overheen.

"Ik ben zo blij met de look en dat we zo op schema liggen. Deze rapporten zeggen nooit wie de bronnen zijn. Tegen hen zeg ik: ha, ha, wacht maar af. Omdat dit een prachtige film is en vooral omdat de cast zo geweldig is. Ik heb er nog nooit zo van genoten om met een cast te werken die zo hard werkt en zo bereid is om op zoek te gaan naar het onconventionele, om tot verborgen oplossingen te komen."

"Het is een sensatie om met deze acteurs te werken en de fotografie is alles waar ik op kon hopen. Dus als we op schema liggen, en ik hou van de acteurs en de look is geweldig, dan weet ik niet waar iemand het hier over heeft."

Adam Driver
Hoofdrolspeler Adam Driver ontkende dat de opnames chaotisch waren en verdedigde Coppola:

"Allemaal goed hier! Ik weet niet zeker over welke set je het hebt! Die herken ik niet! Ik ben op sets geweest die chaotisch waren en deze is verre van dat. De omgeving die door Francis wordt gecreëerd, is er een van focus en inspiratie."

"We liggen op schema, maken we onze dagen en eerlijk gezegd is het een van de beste opname-ervaringen geweest die ik heb gehad."

NieuwsFilm

meest populair