Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Camila Morrone is veel meer dan alleen de ex van Leonardo DiCaprio.

4 jaar lang was Leonardo DiCaprio samen met de bloedmooie Camila Morrone. Zij is echter zo veel meer dan alleen een knap gezicht. Dat laat ze ook duidelijk zien in Mickey and the Bear, maar helaas kennen maar weinig mensen deze film. Een goed moment op deze dus eens even in de spotlights te zetten.

In 2019 bracht regisseuse Annabelle Attanasio de film Mickey and the Bear uit. Ondanks het feit dat zij voornamelijk zelf ook actief is als actrice, had ze zelf al de nodige korte films gemaakt en met succes. Met Mickey and the Bear heeft ze de lat wel nog hoger gelegd.

Succes
De film werd ijzersterk onthaald en won meerdere prestigieuze filmprijzen, zoals o.a. de Grand Jury Prize tijdens het Independent Film Festival of Boston. Niet zo heel gek dus, dat de scores van Mickey and the Bear onwijs hoog zijn. Op RottenTomatoes scoort de film zelfs een perfecte 100%!

Het verhaal volgt Mickey (Morrone), een jonge vrouw, die voor haar vader Hank (James Badge Dale) zorgt. Erg makkelijk is dit niet, aangezien Hank een oorlogsveteraan is met de nodige problemen en deze probeert weg te drinken. Mickey moet een keuze maken: blijft ze in haar kleine dorp om haar vader te helpen of volgt ze haar eigen dromen?

Bekijk de trailer hieronder.



Helaas is de film niet even makkelijk te vinden. Rotten Tomatoes laat echter wel zien op welke streamingdiensten Mickey and the Bear staat.

Andere toppers
Al eerder kwamen er drie soortgelijke artikelen op FilmTotaal langs, namelijk over de keiharde short-movie Skin (die zelfs een Oscar won); Memories of Murder van regisseur Bong-Joon hu (o.a. bekend van de grote hit Parasite) en misschien wel de beste film van Taika Waititi, Hunt for the Wilderpeople.

NieuwsFilm

meest populair