'Avatar 5' gaat afscheid nemen van het vertrouwde Pandora

En keert terug naar de plek die we allemaal kennen...

Arjen Rooseboom 21 januari 2023 22:30 in Algemeen
Avatar (2009) liet ons kennismaken met Pandora, een prachtige natuurlijke omgeving met bergen, bossen en mythische wezens. Het vervolg The Way of Water breidde dit uit naar onderwater en het is afwachten wat de volgende sequels allemaal in petto hebben.

Maar producent Jon Landau heeft nu onthuld dat het vijfde (en laatste?) deel van de blockbuster-franchise zich af zal spelen op een nog meer dystopische aarde in plaats van de bekende blauwe Na'vi planeet.

In een gesprek met Empire vertelde Landau over de plannen na een verwachte tijdsprong in Avatar 4. Volgens hem bevat Avatar 5 naar verwachting een nieuwe versie van Earth die anders zal zijn dan de grimmige dystopie die werd voorgehouden in de eerste film:

"Er is overbevolking en een uitputting van onze natuurlijke hulpbronnen die het leven moeilijker maken. Maar we willen niet alleen een somber beeld schetsen van waar het met onze wereld naartoe gaat. Ook het idee dat we van koers kunnen veranderen speelt een belangrijke rol."

Release in december 2028
Volgens Landau is de verhuizing van Pandora naar de aarde bedoeld om "de juxtapositie te laten zien" tussen de twee planeten. Regisseur James Cameron voegde eraan toe dat de aarde in deel 3 en 4 nog niet zal verschijnen, maar dat we in deel 5 volop actie aldaar zullen krijgen".

NieuwsFilm