Attentie horrorfans: 'Friday the 13th' wordt helemaal opnieuw gemaakt

Attentie horrorfans: 'Friday the 13th' wordt helemaal opnieuw gemaakt

'Friday the 13th' krijgt een gloednieuwe filmreeks

Na de reboots en sequels van onder andere Halloween, Scream en IT de afgelopen jaren, is er nu een andere horrorklassieker aan de beurt om in een nieuw jasje gestoken te worden: Friday the 13th

Sean S. Cunningham, regisseur en producent van de originele Friday the 13th uit 1980 laat weten bezig te zijn met het maken van een nieuwe film in deze klassieke horrorfilm franchise.

Scriptschrijver Jeff Locker en regisseur Jeremy Weiss (twee nog redelijk onbekende namen in de industrie) zouden een ''droom reboot'' van de originele film hebben gepitcht, waarna Cunningham overtuigd was. Komt na 14 jaar de bloeddorstige Jason dan eindelijk terug op het witte doek?

Friday the 13th
Zoals de horrorfans onder ons wel weten, gaat Friday the 13th over het kamp 'Crystal Lake' waar een groep jongeren geteisterd wordt door een genadeloze moordenaar. Het personage Jason Voorhees (welbekend door zijn creepy ijshockeymasker) is het hoofdfiguur van deze horrorfilmreeks.

Hoewel er in 2009 nog een reboot is geweest van de bekende slasherfilm, is het momenteel al 14 jaar stil in de franchise vanwege moeilijkheden met het verkrijgen van de rechten van de filmreeks.

Juridische bende
Victor Miller, scriptschrijver van de originele film, bezit de rechten van het originele script. Regisseur Sean S. Cunningham bezit alles wat er ná de eerste film in de franchise voorkwam (zoals het bekende ijshockeymasker). Hieronder is het voortzetten van de filmreeks een juridische bende.

Zo moet Cunningham eerst uitvogelen welke onderdelen van de originele film hij wel en niet mag gebruiken in zijn geplande reboot.

Wat het verhaal zal worden van deze Friday the 13th-reboot is voor ons nog een mysterie. Ook zullen we nog wel een tijdje moeten wachten op de releasedatum. Voor Cunningham is er namelijk nog een hoop werk aan de winkel.



NieuwsFilm

meest populair