Zo rijk is de jonge superster Zendaya al uit 'Spider-Man: No Way Home'

Zendaya is naast actrice ook zangeres, danseres, producer, model en schrijfster

Vera 24 januari 2023 06:19 in Celebrity
Zendaya is naast actrice ook zangeres, danseres, producer, model en schrijfster. In de loop der jaren is zij uitgegroeid tot een wereldster met een stabiele werkhouding.

De 26-jarige startte haar acteercarrière als kind. Intussen is de ster een publiekslieveling. Alles wat zij oppakt, doet zij goed. Mede daardoor wordt zij veel geboekt en wordt haar netto waarde al geschat op 20 miljoen Amerikaanse dollars.

Hoe het begon
Zendaya is geboren in 1996 in Oakland, Amerika. Haar beide ouders zijn leerkrachten. Door het zomerbaantje van haar moeder in een theater raakte Zendaya al vroeg vertrouwd met toneel. Zendaya was in theaterproducties te zien, als Caroline, or Change en Twelfth Night.

De gedreven ster pakte tussendoor werk aan voor de camera. Zo verscheen zij in verschillende reclames en muziekvideo's. Ook volgden rollen bij Disney Channel in series als Shake It Up, K.C. Undercover en Euphoria.

Films en meer vermogen
Zendaya speelt tevens in succesvolle films met grote sterren. Een paar films met haar zijn The Greatest Showman, drie Spider-Man films waaronder Spider-Man: Homecoming, en het eerste en tweede deel van Dune. Haar stem verleende zij aan karakters in Space Jam: A New Legacy en Small Foot.

Zendaya produceert ook films, series en muziekvideo's. Daarnaast heeft zij succes met zingen en schrijven. In 2013 werd haar debuutalbum platinum. Daar bleef het niet bij, want haar liedjes voor de nieuwe serie Euphoria winnen ook prijzen.

Meer vermogen
Meer vermogen haalt zij binnen met het publiceren van een eerste boek en het uitgeven van een schoenencollectie en een kledinglijn. Ook is zij het gezicht van verschillende merken, als Valentino, Bulgari en de kledinglijn van zangeres Madonna.

Ondanks alle drukte weet Zendaya tijd te maken voor goede doelen, als UNICEF, Donors Choose, Toys for Tots en When We All Vote. Meer over haar vermogen staat in het artikel van Celebrity Networth hier. Hieronder bedankt Zendaya op Instagram voor de Golden Globe die zij vorige week ontving.NieuwsFilm