'Ant-Man 3' gaat de problemen van de nieuwste Marvel-films oplossen

Quantumania gaat de Multiverse-saga eindelijk samenhang geven

Frank Vermeij 24 januari 2023 07:44 in Algemeen
Al sinds het begin van de Multiverse-saga in het Marvel Cinematic Universe missen fans iets specifieks in de Marvel-films na Avengers: Endgame, namelijk samenhang. Ant-Man & The Wasp: Quantumania lijkt hier verandering in te brengen door de saga een centrale vijand te geven: Kang the Conquerer.

Gebrek aan samenhang
Marvel heeft in Phase 4 meer films en series uitgebracht in een fase dan ooit tevoren. Dit is grotendeels te danken door Disney+, waar nu al zeven series en twee specials binnen het MCU zijn uitgebracht.

Het probleem voor veel mensen zit 'm in het feit dat niks verbonden lijkt te zijn en er het erop lijkt dat het MCU momenteel helemaal nergens heen gaat. We weten na drie jaar nog steeds niet de status van het Avengers-team post-Endgame.

In de eerste fase van het MCU werd er met kleine details en (soms niet zo) subtiele connecties een universum opgebouwd die uiteindelijk samenkwam met The Avengers. Waar het MCU momenteel naartoe opbouwt is voor velen nog maar de vraag.

Multiverse & Kang
We zagen in Spider-Man: No Way Home, Loki en Dr Strange in the Multiverse of Madness dat het Marvel-multiverse is opengebroken. Quantumania gaat ons eindelijk de grote vijand laten zien die in het middelpunt staat van het multiversum, namelijk Jonathan Majors' Kang the Conquerer.

Kang heeft grote invloed op tijd en heeft al jarenlang door het multiversum gereisd. Zo zegt hij bij het zien van Paul Rudd's Ant-Man in de trailer: "Have I killed you before?"

De volgende Avengers-film heeft de titel The Kang Dynasty. Deze wordt gevolgd door Avengers: Secret Wars; een gigantisch evenement waarin allerlei varianten uit het Marvel-multiversum samenkomen en het opnemen tegen een groot kwaad.

Minder dan een maand
Ant-Man & The Wasp: Quantumania komt al over minder dan een maand uit in de Nederlandse bioscopen, namelijk op 15 februari. Hieronder bekijk je de nieuwste trailer.NieuwsFilm