Bruce Lee beschouwde deze acteur als zijn grote concurrent

Lee wilde deze Hollywood-ster overtreffen

Frank Vermeij 24 januari 2023 15:49 in Algemeen
Tegenwoordig wordt Bruce Lee als een legende in de filmwereld, maar dat was niet altijd het geval. De acteur was altijd ambitieus en zag, ondanks hun vriendschap, niemand minder dan Steve McQueen als zijn rivaal in de jaren 60 en 70.

Beroemdheid
Steve McQueen was met iconische films als The Magnificent Seven en The Great Escape een van de grootste sterren uit de jaren 60 en 70. In die tijd gaf een jonge Bruce Lee Kung-fu lessen aan allerlei Hollywood-sterren, waaronder McQueen.

Toen Lee aan McQueen vroeg of hij in zijn debuutfilm The Silent Flute wilde spelen, McQueen weigerde. Hij zou hebben geweigerd, omdat hij "niet in een film wilde spelen om van Lee een ster te maken".

Way of the Dragon
Deze beredenering van McQueen motiveerde Lee alleen nog maar meer om The King of Cool van zijn troon te stoten. Uiteindelijk bracht Lee de hit-film Way of the Dragon uit waarmee hij echt beroemd werd.

Toen Lee McQueen belde om op te scheppen over zijn succes en dat hij zijn doel had bereikt, stuurde McQueen schijnbaar een foto van zichzelf met een handtekening naar Lee waarop stond dat Bruce Lee McQueen's "grootste fan" was.

McQueen's 'echte' rivaal
Steve McQueen zag Lee helemaal niet als zijn rivaal. Sterker nog; hij vond niet eens dat Lee op zijn niveau zat qua acteerwerk. McQueen zag Paul Newman als zijn enige rivaal, omdat ze in zijn ogen qua beroemdheid overeenkwamen.NieuwsFilm