Op deze zender kan je binnenkort in Nederland de Oscaruitreiking bekijken

De Oscars zijn weer live op de Nederlandse televisie te volgen

Sanne Hesseling 27 januari 2023 14:57 in Algemeen
Ben je filmfanaat en kan je wel een nachtje slaap overslaan? Dan hebben wij een tip: de Oscaruitreiking wordt dit jaar weer op de Nederlandse televisie uitgezonden.

In de nacht van zondag 12 op maandag 13 maart vindt de 95ste Oscaruitreiking plaats in Hollywood. Met Everything, Everywhere All at Once, The Banshees of Inisherin en All Quiet on the Western Front als grote favorieten, belooft het een spannende avond te worden.

Oscars op Nederlandse televisie
Ook dit jaar is de Oscarceremonie weer live te volgen via de Nederlandse televisie. Net als vorig jaar zal de uitreiking worden uitgezonden door de zender Filmbox.

Deze zender is beschikbaar voor abonnees van onder andere Canal Digitaal, DELTA en en Caiway. Daarnaast is de Oscaruitreiking ook voor Ziggo-abonnees te zien op kanaal 100.

Programma
Wie de uitreiking live wil volgen, moet wel een nachtje kunnen doorhalen. De uitzending begint namelijk om 00.30 met beelden van de rode loper. De uitreiking zelf begint pas om 02.00.

Voor de filmfans die liever wel een paar uur slaap krijgen, is de volgende avond om 20.30 een uitzending met de hoogtepunten te zien. Bekijk hier alvast de nominaties.NieuwsFilm

meest populair