Opvallend: Netflix cancelt twee compleet opgenomen films uit het niets

'The Inheritance' en 'House/Wife' zullen mogelijk worden doorverkocht aan een andere partij.

Jeffrey Kouters 28 januari 2023 22:30 in Algemeen
Het lijkt ondertussen een trend onder streamingdiensten: het niet uitbrengen van films die al volledig zijn opgenomen. Nu heeft ook Netflix besloten om de release van twee films te schrappen: The Inheritance en House/Wife. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Het was vorige zomer groot nieuws: Warner Bros. Discovery die besloot twee films van HBO Max (de DC-film Batgirl en de animatiefilm Scoob!: Holiday Haunt) te cancelen ondanks dat de productie grotendeels was afgerond.

Nu heeft Netflix een zelfde beslissing genomen voor The Inheritance en House/Wife.

Erfenis beschermen
The Inheritance draait om een oude miljardair die op zijn verjaardag zijn vier vervreemde kinderen uitnodigt.

Hij vreest dat iets of iemand hem wat aan moet doen. Als hij de avond niet overleeft, verliezen zijn kinderen hun erfenis.

Monster House
In House/Wife verhuist een getraumatiseerde vrouw naar een prototypehuis dat is voorzien van de modernste technologische snufjes.

Al snel blijkt het besturingssysteem van de woning sinistere bedoelingen te hebben.

Strategie
Netflix heeft eerder aangekondigd zijn uitgaven aan content dit jaar binnen te beperken willen houden.

Vorig jaar gaf de streamingdienst zo'n 17 miljard dollar uit aan het produceren en aankopen van films en series. Dit jaar wil het bedrijf ongeveer hetzelfde bedrag uitgeven.

Grootser en beter
Wel is Netflix van plan om meer in te zetten op kwaliteitsfilms en blockbusters. Het platform wil de hoeveelheid films die het ieder jaar uitbrengt daarom terugschroeven.

Anders dan de HBO Max-producties, heeft Netflix de filmmakers toestemming gegeven om hun titels opnieuw in de markt te zetten en aan een andere partij te verkopen.

NieuwsFilm

meest populair