Disney maakt uniek besluit en brengt Will Smith terug voor 'Aladdin 2'

Disney maakt uniek besluit en brengt Will Smith terug voor 'Aladdin 2'

Wie had dat ooit gedacht?

Gezien het vervolg op Aladdin (2019) in ontwikkeling is, blijft de grote vraag: wat gebeurt er met Will Smith? De acteur zette een vermakelijke performance neer als Genie maar wist zijn carrière (letterlijk) een grote klap te geven eerder dit jaar.

Sinds het beroemde Oscar-incident afgelopen maart heeft de acteur nog geen nieuwe filmrol te pakken gehad. Will Smith liep tijdens de Oscars het podium op en verkocht een klap aan presentator Chris Rock voor het beledigen van Smith's vrouw Jada Pinkett Smith.

Het leek er aanvankelijk op dat Smith met deze actie zijn carrière de das om had gedaan, echter kreeg zijn AppleTV-film Emancipation toch een release en kroop de Fresh Prince of Bel-Air meermaals door het stof.



Disney
Will Smith lijkt nu toch een echte comeback te maken om de harten (opnieuw) te veroveren van zijn fans. De acteur is namelijk bevestigt om wederom de rol van de blauwe geest in Aladdin 2 op zich te nemen.

Het is een merkwaardige casting gezien het hoge kindvriendelijke gehalte van het 'huis van de muis', vaak wil Disney zich niet meer associeren met mensen die negatief in de media komen. Een voorbeeld hiervan is Johnny Depp en zijn rol als Jack Sparrow in de Pirates of The Caribbean-franchise.



Succes
De eerste Aladdin-film was een regelrechte hit aan de bioscoopkassa's. Al kreeg de film gemengde reacties van critici, de prent wist wel een indrukwekkende $1.05 miljard dollar op te halen, met een productiebudget van 'maar' $183 miljoen dollar.

In de nog titelloze Aladdin-sequel zullen Mena Massoud en Naomi Scott ook weer terugkeren als Aladdin en Jasmine. De verwachting is dat eind dit jaar de opnames zullen starten.



NieuwsFilm

meest populair