Tom Hanks en Robin Wright worden verjongd met deepfakes voor nieuwe film 'Here'

Hanks en Wright spelen jonge en oude versies van hun personages.

Frank Vermeij 1 februari 2023 15:11 in Algemeen
Tom Hanks en Robin Wright gaan weer samenwerken met Robert Zemeckis (Forrest Gump, Back to the Future) voor zijn nieuwe film Here. In de film worden ze verjongd met dezelfde technologie achter deepfakes.

Plot
De acteurs worden om een belangrijke reden verjongd. Here is namelijk gebaseerd op de graphic novel Richard McGuire. Het verhaal speelt zich af in één ruimte en volgt de inwoners ervan (Wright en Hanks) door de jaren heen.

Deepfake
Zemeckis vertelde waarom de deepfake-tech essentieel is voor het maken van deze film: "Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot technologie die me helpt om een verhaal te vertellen."

"Met 'Here' zou de film simpelweg niet werken zonder dat onze acteurs naadloos transformeren in jongere versies van zichzelf. De AI-tools van Metaphysic doen precies dat, op manieren die voorheen onmogelijk waren"

Tom Cruise
Metaphysic is dus het bedrijf die verantwoordelijk is voor het verjongen van de acteurs. Ze staan vooral bekend om hun samenwerking met 'DeepFakeTomCruise' op sociale media en hun deepfakes voor America's Got Talent.

"Het is ongelooflijk om te zien dat metaphysic's AI-gegenereerde content feilloos is geïntegreerd in een shot live op de set. De acteurs kunnen de technologie zelfs gebruiken als een 'jeugdspiegel' - het testen van acteerkeuzes voor hun jongere zelf in realtime," vertelde VFX-artiest Kevin Baillie over de implementatie van de Deepfake-tech van metaphysic.De film komt in 2024 uit in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair