Nieuwe Batman-film 'The Brave and the Bold' onthult de brute zoon van Bruce Wayne

Damian Wayne is niet als de rest van de Robin's

Frank Vermeij 2 februari 2023 11:56 in Algemeen
Studiobaas James Gunn onthulde deze week de eerste projecten van de eerste fase van het nieuwe DC-universe, genaamd 'Gods & Monsters'. Een van de films die hij onthulde was Batman: The Brave and the Bold, waarin we Batman met zijn biologische zoon Damian Wayne zullen zien.

Robin
Het is inmiddels alweer tientallen jaren geleden sinds Batman en Robin samen het scherm hebben gedeeld. Dit was in de geflopte Batman & Robin, waarin Robin/Dick Grayson werd gespeeld door Chris O'Donnell.

De batman van het nieuwe DCU trapt meteen af met een Robin. En deze is niet geadopteerd zoals Dick Grayson, Jason Todd of Tim Drake. Dit is Damian Wayne, het kind van Bruce Wayne en Talia al Ghul.

Al Ghul
Damian Wayne is daarmee ook de kleinzoon van de Batman-vijand Ra's al Ghul, de leider van de League of Assassins (gespeeld door Liam Neeson in 'The Dark Knight'-trilogie). Dit is ook waar Damian de eerste tien jaar van zijn leven opgroeit totdat Bruce hem onder zijn hoede neemt.

Damian heeft hierdoor nogal moordlustige neigingen en botst natuurlijk veel met zijn vader. James Gunn vertelt dat de focus van The Brave and the Bold ook ligt op dit conflict tussen vader en zoon.

Batfamily
Aangezien Damian in de stripboeken pas de vierde Robin is, speculeren fans nu al dat Dick, Jason en Tim de titels van Nightwing, Red Hood en Red Robin al op zich hebben genomen. Of dit zo is, weten we natuurlijk niet, maar Gunn vertelt wel dat we kunnen rekenen op andere leden van de 'Batfamily' in The Brave and the Bold.NieuwsFilm

meest populair