Waar is de bloedmooie 'The O.C.'-ster Mischa Barton en wat doet ze nu?

Waar is de bloedmooie 'The O.C.'-ster Mischa Barton en wat doet ze nu?

Eens een grote naam, maar kan ze dat weer worden?

Eind jaren negentig, begin jaren 2000, was Mischa Barton een grote en bekende naam in Hollywood. De laatste jaren horen we echter nog maar bijzonder weinig van de actrice, dus de grote vraag: waar is ze eigenlijk?

Als kindactrice was Barton al te zien in grote films als The Sixth Sense en Notting Hill, maar haar echte grote doorbrak kwam in 2003, toen ze een van de hoofdrollen wist te bemachtigen in de serie The O.C.. Zij speelde Marissa Cooper in maar liefst 76 episodes.

Ook wilde menig modemerk met haar samenwerken, maar dat is ook wel te begrijpen als we kijken naar de onderstaande kiekjes.



Minder en minder
Ondanks het feit dat de nodige mensen dachten dat Barton na het succes dat ze kende met The O.C. de ene na de andere filmrol zou scoren, bleek het tegenovergestelde waar te zijn. Ze kreeg niet meer veel werk, maar nam zelf ook meer afstand.

Barton kreeg namelijk behoorlijk wat problemen en ook stond Hollywood haar meer en meer tegen. Zo zegt ze dat ze als kindsterretje al behoorlijk werd geseksualiseerd en werd ze onder druk gezet om haar maagdelijkheid te verliezen voor de opnames van The O.C.. Dit werd haar allemaal iets teveel.

Privéleven
Daar bleef het echter niet bij. Barton ging graag veel en hard feesten. Hierdoor werd ze constant in de gaten gehouden door de paparazzi, iets waar ze het behoorlijk moeilijk mee had. Dit zorgde zelfs voor een posttraumatische stressstoornis.

In 2017 was ze weer in een rechtszaak verwikkeld, toen haar ex, Jon Zacharias, dreigde een seksfilm van Barton te verkopen. De actrice won echter de rechtszaak. Vanaf dat moment begon het eindelijk wat beter te gaan.

Comeback
In 2019 wist ze weer eens een tamelijk grote rol te bemachtigen in The Hills: New Beginnings. Ook heeft Barton getekend voor Invitation to a Murder, die nog moet verschijnen. Wie weet kent ze net zoals Brendan Fraser ook wel een grote comeback.

NieuwsFilm

meest populair