'The Batman' en 'Joker' krijgen een aparte plek in het DC Universe

De films worden gezien als 'elseworlds'-verhalen

Frank Vermeij 3 februari 2023 08:10 in Algemeen
Eerder deze week kwam DC-studiobaas James Gunn met goed nieuws voor fans van Robert Pattinson's Batman en Joaquin Phoenix's Joker: de vervolgen van beide films komen zonder enige problemen uit en spelen zich af in aparte universums. Maar hoe zit dit precies?

Elseworlds
The Batman Part II en Joker: Foliè a Deux vallen nu officieel onder het nieuwe 'Elseworlds'-label bij DC-films. Dit label is exact dezelfde die werd gebruikt bij de DC-stripboeken. Als schrijvers een verhaal wilden vertellen dat zich afspeelde buiten de hoofdzakelijke continuïteit, dan werd het een Elseworld-verhaal.

Iconische boeken als 'Kingdom Come' en 'Superman: Red Son' waren onderdeel van de Elseworlds-verhalen van DC.

Nu kunnen we dus vrijwel exact hetzelfde verwachten met de films (en series).

Superman
Er is nog een derde Elseworlds-film in de maak die wat minder bekend is; namelijk de Superman-film van Ta-Nehisi Coates die zich vermoedelijk focust op Val-Zod. Het script wordt momenteel geschreven en de film heeft nog geen releasedatum.

DC's eerste 'echte' Elseworld-film wordt dus Joker: Foliè a Deux, die vanaf 3 oktober 2024 te zien is in de Nederlandse bioscopen. The Batman Part II komt ongeveer een jaar later uit.NieuwsFilm

meest populair