'Scream 6' duurt het langste van de complete filmreeks

Gaat het ten koste van de kenmerkende 'breakneck pace'?

Frank Vermeij 6 februari 2023 08:10 in Algemeen
Over een maand is alweer het zesde deel uit de 'Scream'-filmreeks te zien in de bioscoop. De film zal zich voornamelijk focussen op de personages van Melissa Berrera en Jenna Ortega, maar ziet ook terugkerende gezichten. Nu weten we dat het ook de langste 'Scream'-film aller tijden wordt.

Langste runtime ooit
Er is nog nooit een 'Scream'-film geweest die langer heeft geduurd dan twee uur, tot nu dan. Scream VI duurt officieel twee uur en drie minuten. Dit lijkt misschien nikszeggend, maar de kortere runtime van de voorgaande 'Scream'-films zorgde er deels voor dat de films altijd een vlotte pacing hadden.

Het feit dat deel zes nu de twee uur overschrijdt, benadrukt het feit dat dit deel fundamenteel anders gaat worden door voor het eerst het stadje Woodsboro te verlaten. In elk opzicht wordt de film groter (en dus langer) dan de voorgaande delen.

Geen Neve Campbell
Naast de runtime en locatie is er nog een andere belangrijke verandering: Neve Campbell keert niet terug als Sidney Prescott. Wel zien we Courtney Cox weer terug als Gale Weathers en keert Hayden Panettiere terug als Kirby Reed uit Scream 4.

Bekijk hieronder nog eens de nieuwste trailer voordat je de film vanaf 9 maart in de bioscoop ziet.NieuwsFilm

meest populair