Actrice Viola Davis heeft EGOT-titel behaald na winst bij Grammy Awards

De actrice krijgt een plek in een iconisch rijtje

Sanne Hesseling 6 februari 2023 13:18 in Algemeen
De grote award ceremonies zijn pas net begonnen of er wordt al een stukje geschiedenis geschreven. Er kan namelijk een nieuwe EGOT-winnaar aan de lijst worden toegevoegd.

Actrice Viola Davis heeft met haar winst bij de Grammy Awards een EGOT-status behaald. Ze won de prijs voor 'Best Audio Book' voor het inspreken van haar autobiografie Finding Me

EGOT-status
De actrice belandt met haar Grammy-winst in het rijtje EGOT-winnaars. Dat zijn winnaars van vier prestigieuze prijzen: een Emmy, een Grammy, een Oscar en een Tony. Davis heeft inmiddels alle vier de awards op haar naam staan en heeft daarmee dus de EGOT-status bereikt.

Viola Davis
De eerste van de vier prijzen die Davis won, was de Tony Award voor haar rol in de Broadwayvoorstelling King Hedley II. In 2010 won ze zelfs een tweede Tony met haar rol in het toneelstuk Fences.

Haar Oscar won ze in 2016 met de verfilming van Fences. Een jaar eerder sleepte ze ook nog een Emmy in de wacht met de populaire serie How To Get Away With Murder.

Met haar gloednieuwe Grammy op zak is Davis een officiële EGOT-winnaar te noemen.

Nummer 18
Davis is de 18e persoon die de EGOT-status heeft bemachtigd. Ze komt hiermee op een prachtige lijst te staan met onder andere Audrey Hepburn, Mel Brooks en Jennifer Hudson. Bekijk hier de volledige lijst met EGOT-winnaars.NieuwsFilm

meest populair