Zo rijk is M. Night Shyamalan van 'The Sixth Sense' en 'Knock at the Cabin'

M. Night Shyamalan is naast regisseur ook scriptschrijver, producer, acteur, stemacteur en ondernemer

Vera 7 februari 2023 06:00 in Celebrity
M. Night Shyamalan is naast regisseur ook scriptschrijver, producer, acteur, stemacteur en ondernemer.

De 52-jarige ster is vooral bekend als schrijver en regisseur van films als The Sixth Sense, The Village en de nieuwe bioscoopfilm Knock at the Cabin. M. Night Shyamalan heeft een geschatte nettowaarde van 80 miljoen Amerikaanse dollars. Hij is dus best rijk.

Hoe het begon
M. Night Shyamalan is in 1970 geboren in India. Kort na zijn geboorte emigreerden zijn ouders - beiden zijn artsen - met hem naar Amerika. Hij groeide op in Pennsylvania. De voorliefde voor filmen zat er al vroeg in. Rond zijn 17de had hij al 45 'home videos' gemaakt.

In 1992 studeerde M. Night af in drama en kunst in New York en produceerde meteen zijn eerste onafhankelijke film, genaamd Praying with Anger. De film Wide Awake kende een groter publiek, maar deed het ook nog niet goed.

Meer films
M. Night richtte zich op schrijven van Stuart Little en She's All That, voordat hij het opnieuw probeerde met The Sixth Sense. Deze horrorfilm uit 1999 is nog steeds een van de beste in dat genre met een omzet van 672 miljoen.

Daarna volgen onder meer Unbreakable, The Village, Signs en Lady in the Water. Zijn films zijn wisselend succesvol, waardoor studio's niet gemakkelijk zijn. M. Night heeft intussen zelf een productiemaatschappij, genaamd Blinding Edge Pictures.

Meer vermogen
Door alles zelf in de hand te houden, kreeg hij voor The Village 7,2 miljoen voor het auteursrechten, 300.000 voor het schrijven van het script, 221.000 voor regisseren en 3 miljoen voor het produceren.

M. Night wordt achtervolgd door hoaxes en rechtszaken rond plagiaat van verschillende verhalen. Hij bezit meerdere huizen, waaronder eentje in Philadelphia. Meer over zijn vermogen staat hier op Celebrity Networth. Een interview met Collider staat hieronder en op YouTube.NieuwsFilm

meest populair