Toch een soort van vervolg op 'Solo: A Star Wars Story'

Keert Emilia Clarke dan misschien alsnog terug?

Wouter Drummen 7 februari 2023 11:21 in Algemeen
De laatste paar weken zijn er op FilmTotaal wel vaker artikelen voorbij gekomen over een eventueel vervolg op Solo: A Star Wars Story. Of dit er echt werkelijk van gaat komen is de grote vraag, maar toch wordt er nu gewerkt aan een soort van sequel.

Solo vertelt het verhaal van de jonge Han Solo. Hij wordt deze keer dus niet gespeeld door de iconische Harrison Ford maar door Alden Ehrenreich. In de film komen we erachter hoe hij uit groeit tot het legendarische personage dat we allemaal kennen.

Liefde
Elke Star Wars-fan weet natuurlijk dat Han Solo's grote liefde Leia Organa was, maar in de Solo te komen we erachter dat zijn eerste echte liefde Lady Qi'ra was. Zij wordt gespeeld door Emilia Clarke.

In het begin van de film zijn de twee dikke maatjes, maar daar komt in einde aan wanneer ze proberen te ontsnappen van de planeet Corellia. Solo maakt zich uit de voeten, maar Qi'ra wordt gevangen genomen en verkocht aan een criminele organisatie genaamd Crimson Dawn.

Succes
Ondanks het feit dat Qi'ra hier dus min of meer terecht komt als slaaf, krijgt ze al snel een belangrijke rol en wordt ze zelfs een van de leiders van de groep. In Solo krijgen we niet helemaal mee hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar daar komt nu verandering in.

De populaire romanschrijfster, E.K. Johnston, bekend van de nodige Star Wars-verhalen, gaat hier nu een verhaal overschrijven. Dit kondigde zij zelf aan op haar Twitter-account.Verfilming?
Verder is er nog maar bijzonder weinig bekend over het boek en het verhaal, al liet Johnston wel weten dat ze dit jaar tijdens de Star Wars Celebration aanwezig zal zijn, om hier meer details te delen.

De vraag is natuurlijk of dit verhaal ooit verfilmd zal worden. Hoofdrolspeler Ehrenreich wil namelijk graag terugkeren voor meer avonturen in 'a galaxy far far away', maar Clarke zelf ziet dit niet echt zitten...

NieuwsFilm

meest populair