Einde van het verhaal van 'Fast X' is ter plaatse bedacht

Einde van het verhaal van 'Fast X' is ter plaatse bedacht

De gehele derde akte werd herschreven.

'Fast X'-regisseur Louis Leterrier werd onder zeer ongewone omstandigheden aangewezen als regisseur van de film. Voormalige regisseur Justin Lin verliet het project namelijk al terwijl hij al was begonnen met filmen. Leterrier vertelt hierover in een nieuw interview.

Compleet herschreven
Leterrier moest zo spoedig mogelijk de productie overnemen van Lin en ging binnen vier dagen al van start nadat hij het telefoontje kreeg met het aanbod.

In die tijd las Leterrier zo'n vier keer het script en kreeg daardoor zelf wat ideeën voor het verhaal. De respons van de studio was: "Fijn, want de hele derde akte verandert. Kun je het vanavond herschrijven?"

Tijdens de vlucht
Leterrier heeft vervolgens het hele script herschreven op zijn vlucht naar de set.

"Maar ik dacht: 'Oké, ja, ik heb wat ideeën', en begon te schrijven. En omdat de derde akte aan het veranderen was, moest ik natuurlijk de eerste akte veranderen."

"En als je de derde akte herschrijft, en de eerste akte, dan moet de tweede akte weg. Dus eigenlijk moest ik het vliegtuig herbouwen terwijl die al in de lucht zat."

Trailer
Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en komt de film 18 mei uit in de Nederlandse bioscopen. Afgelopen week kregen we onze eerste blik op de film in een spectaculaire trailer. Deze bekijk je hieronder.



NieuwsFilm

meest populair