Reactie op kritiek op rol Brendan Fraser in 'The Whale'

Reactie op kritiek op rol Brendan Fraser in 'The Whale'

De casting van Fraser blijkt controversieel

Hoewel Brendan Fraser's comeback in Hollywood hem al meteen een Oscarnominatie opleverde, is niet iedereen even blij met zijn rol in dramafilm The Whale. Eén van de producers van de film heeft inmiddels gereageerd op de controverse.

In Darren Aronofsky's nieuwste film The Whale speelt acteur Brendan Fraser de rol van Charlie, een docent Engels die kampt met obesitas. Na de release van de film ontstonden echter discussies over de casting van Fraser.

Controverse
Het casten van Fraser als een personage met zwaar overgewicht kreeg behoorlijke kritiek. Aangezien Fraser zelf niet zwaar genoeg was voor de rol, moest hij een zogenaamde 'fatsuit' dragen. Door het dragen van dit kostuum zou de acteur zwaarder lijken.

Onder andere acteur Daniel Franzese sprak zich uit over de castingkeuze. Zo zou volgens hem het casten van slanke acteurs als personages met overgewicht leiden tot minder werk voor zwaardere acteurs.

Reactie van de producer
Naast de reacties van regisseur Aronofsky zelf, heeft ook één van de producenten zich uitgesproken over de controverse. In een interview vertelt producer Jeremy Dawson het volgende:

''Het belangrijkste voor ons was om een gewoon mens te laten zien die worstelt in het leven, iemand waar we empathie en liefde voor voelen, net als voor de personages waar hij mee om gaat.''

Dawson vertelt verder: ''Darren gaf iedereen een kans en gedurende de verschillende fases van de film waren verschillende mensen en ideeën overwogen. Uiteindelijk wilde hij iemand die dit op de beste, meest respectvolle manier ging doen.''

The Whale is vanaf 16 februari te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder vast de trailer.



NieuwsFilm

meest populair