Producent van grote Oscar-kanshebber 'The Banshees of Inisherin' onverwachts overleden

Producent van grote Oscar-kanshebber 'The Banshees of Inisherin' onverwachts overleden

R.I.P. James Flynn

James Flynn, èèn van de producenten van de Oscar-kanshebber The Banshees of Inisherin is op 57-jarige leeftijd overleden. De producent was een sleutelfiguur in het Ierse filmlandschap.

James Flynn, die ook werkzaam was bij Vikings en The Tudors, is na een kort ziektebed overleden in het gezelschap van zijn familie. De doodsoorzaak is momenteel nog niet bekend.

Reacties
Meerdere collega's binnen de filmindustrie en de premier van Ierland hebben hun condoleances aan de familie gebracht.

De producent was een belangrijke schakel in de Ierse filmindustrie en wordt door velen gezien als een bouwsteen van het huidige Ierse filmlandschap. Op twitter delen meerdere mensen hun medeleven.





Hollywood
Zo nu en dan maakte James Flynn ook uitstapjes naar Hollywood, zo was hij producent van The Count of Monte Cristo en King Arthur.

Toch zal hij grotendeels herinnerd worden als iemand die de internationale filmwereld naar Ierland probeerde te trekken.

Banshees of Inisherin
James Flynn's laatste productie, The Banshees of Inisherin, is momenteel genomineerd voor maar liefst 8 Oscars. De film van regisseur Martin McDonaugh met Colin Farrell en Brendan Gleeson in de hoofdrollen wordt gezien als een van de grote kanshebbers.



NieuwsFilm

meest populair