Alec Baldwin reageert op stevige aanklacht na dodelijk schietincident

Alec Baldwin reageert op stevige aanklacht na dodelijk schietincident

Het wapen bleek geladen, terwijl het leeg moest zijn

Alec Baldwin reageert op een stevige aanklacht na het dodelijk schietincident op zijn filmset. Bij de filmopnamen van de western Rust, werd regisseur Halyna Hutchins gedood door een wapen die de acteur op de camera richtte.

Het wapen bleek geladen, terwijl het leeg moest zijn. De ster heeft altijd volgehouden dat hij niet schuldig is en niet de trekker heeft overgehaald. Maar hij had het wapen in handen ten tijde van het ongeval.

Aansprakelijk voor fouten
Bovendien heeft Alec Baldwin bij deze film verschillende functies, waaronder producer en eindverantwoordelijke. Hij werd dus aansprakelijk gesteld voor de fouten op de set. Net als degene die verantwoordelijk is voor de wapens, kan hij jaren de gevangenis in.

Alec Baldwin is echter al tot een schikking gekomen met de nabestaanden. En zijn team aan advocaten geven nu een verklaring uit dat de aanklacht niet klopt. Alec Baldwin wordt onder een nieuwe wet berecht die nog niet geldig was op de dag van het ongeluk.

Meer staat in het artikel in de Screen Rant hier. In de YouTube-video van The View hieronder wordt flink gediscussieerd naar aanleiding van het voorval.



NieuwsFilm

meest populair