Onbenullige functie stilletjes verwijderd door Netflix

Onbenullige functie stilletjes verwijderd door Netflix

De functie genaamd 'Suprise Me' was geen groot succes.

De laatste tijd is er veel te doen over Netflix, die de 'wachtwoord-delers' hard willen aanpakken. Nu heeft de streaminggigant weer een tamelijk nieuwe en recente functie verwijderd, maar of we deze nu echt gaan missen...

Het zou goed kunnen dat het je nog niet is opgevallen, aangezien het gaat om een functie die nauwelijks gebruikt werd. De streamingdienst kwam in 2021 met de opvallende 'Surprise Me'-optie, wat een soort van equivalent is aan de shuffle-optie voor abonnees die niet weten wat ze willen kijken.

Muziek v. film
Deze functie wordt bijzonder veel gebruikt voor muziek, zoals o.a. op Spotify. Wanneer je niet weet wat je wil luisteren, zet je misschien een of andere willekeurige playlist op. Netflix dacht dit ook wel eens een succes zou kunnen worden op hun streamingdienst, maar dat bleek toch niet het geval te zijn.

Een woordvoerder van Netflix liet tijdens een interview weten dat de 'Surprise Me'-functie al in januari is verwijderd, voornamelijk vanwege het gebrek aan gebruik. Het zou wel kunnen dat deze ooit nog eens terugkeert in een andere vorm: "We blijven zoeken naar nieuwe manieren om onze abonnees meer opties te geven om content te ontdekken en te vinden".

Wachtwoord
Geen groot gemis, en waarschijnlijk interesseert dit ook maar weinig mensen. Het grote 'wachtwoord'-debat zorgt wel voor de nodige ophef. Netflix kondigde recentelijk nog 'per ongeluk' strenge maatregelen aan, maar krabbelde na behoorlijk wat kritiek snel terug. Meer daarover lees je hier.

NieuwsFilm

meest populair