'Ant-Man 3' geeft de Multiverse Saga eindelijk echt betekenis

'Ant-Man 3' geeft de Multiverse Saga eindelijk echt betekenis

De scène tijdens de aftiteling verklapt veel over de toekomst van het MCU.

We zijn nog jaren verwijderd van de volgende Avengers-film Avengers: The Kang Dynasty die in mei 2025 op het witte doek moet verschijnen. Toch weten we nu al wat een belangrijk onderdeel van die film wordt.

Let op: SPOILERS
Hieronder staan spoilers over Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Dus niet lezen als je niet gespoild wil worden.


The Kang Dynasty
Het is niet de eerste keer dat juist de scène na/tijdens de aftiteling een hint geeft naar de toekomst. De scène tijdens de aftiteling van de derde Ant-Man doet dat zeker. We zien namelijk de inleiding tot The Kang Dynasty.

Het was al bekend dat Ant-Man 3 naadloos zou aansluiten op de eerste Avengers-film in de Multiverse Saga. Nu weten we ook hoe dat eruit ziet. In de scène zien we namelijk velen Kangs (Jonathan Majors) verenigd in een soort stadion.

Council of Kangs
In de comics heeft Kang een miljoen variants. In de scène zien we er een aantal uitgelicht. De opvallendste is Rama-Tut, die in de comics het pad van de Fantastic Four kruist. Ook zien we Immortus en vermoedelijk Scarlet Centurion of Iron Lad.

Er wordt in de beelden gesproken over hoe buitenstaanders de verbannen variant hebben gedood. De Kangs zijn niet blij dat de Avengers het Multiverse weten te raken, aangezien dit mogelijk de toekomst van de Kangs in gevaar brengt.

Verwijzing naar de strips
Het laatste shot met een enorme hoeveelheid Kangs bij elkaar is een directe verwijzing naar de eerste verschijning van de Council of Kangs in de comics. We zien zelfs even een hagedisachtige Kang. Hieronder een afbeelding uit de strips van Marvel Comics:

Bekijk de afbeelding
Seizoen 2 van Loki
We moeten dus nog wel even wachten tot we hier meer van zien. Dit is waarschijnlijk pas in Avengers: The Kang Dynasty die gepland staat voor 3 mei. We weten overigens ook dat seizoen 2 van Loki een Kang gaat introduceren.

Dat is te zien in de scène na de aftiteling. We zien Loki en Mobius kijken naar Victor Timely, een Kang-variant die zich voordoet als een Thomas Edison-achtige uitvinder. Hieronder een afbeelding uit de strips van Marvel Comics:

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair