'Scream VI'-regisseurs verdedigen het controversiële nieuwe wapen van Ghostface

'Scream VI'-regisseurs verdedigen het controversiële nieuwe wapen van Ghostface

Ghostface gebruikt in deel 6 een shotgun.

Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillet, de regisseurs van Scream (2022) en de opkomende Scream VI, verdedigen de keuze om Ghostface in de nieuwe film een shotgun te geven.

Nieuwe Ghostface
Toen fans in de meest recente trailer van Scream VI zagen dat Ghostface iemand afknalt met een shotgun ontstond er een soort split in de fanbase; de een vond het tof en de ander vond het vreselijk. Bettinelli-Oplin en Gillet verklaren nu deze keuze:

"We willen niet dat [Scream VI] veilig is," zei Bettinelli-Olpin. "We willen niet dat het saai wordt. We willen dat het leuk en verassend is. Toen we 'Ghostface in New York, and he has a shotgun' hoorden, was het: 'Wat?!'"

"De twee gevoelens van 'Wat doen we?' en 'We moeten het doen!' zijn vaak intrinsiek met elkaar verbonden en dit was daar een perfect voorbeeld van."

Verandering
Toen bekend werd dat de nieuwe Scream-film zich niet meer in Woodsboro af zou spelen, wisten we eigenlijk al dat de film compleet anders zou worden dan de voorgaande delen. De regisseurs gaan hier verder op in:

"Er zijn een heleboel leuke, prachtige, klassieke Ghostface-momenten, maar het is niet diezelfde Ghostface [in Scream VI]," zei Gillett. "We houden daarvan, maar om dit eng te maken en een niveau van viscerale spanning te bereiken, wilden we het personage meer in de echte wereld plaatsen."

"Als Ghostface door een deur probeert te komen, gaat het gebeuren! Er is geen opgeven. Als hij in de achtervolging zit, eindigt de achtervolging pas als hij zijn doel heeft bereikt."

Release
Scream VI zie je vanaf 9 maart in de Nederlandse bioscopen. In de film keren Courtney Cox en Hayden Panettiere terug als Gale Weathers en Kirby Reed. Ook keren de personages van onder andere Melissa Barrera en Jenna Ortega terug. Je bekijkt de trailer hieronder.



NieuwsFilm

meest populair