Marta Kuijken


Marta Kuijken
21

Recensies

84,00K

Views

Recensent
Schrijft sinds september 2023 voor FilmTotaal

Auteur
Marta Kuijken werkt in het dagelijks leven bij de radio als eindredacteur online. Maar ’s avonds is ze altijd te porren voor een interessante film of serie, en natuurlijk horen daar bijpassende meningen en recensies bij. Ze is zowel bij FilmTotaal als SerieTotaal aan de slag als recensent.

Achtergrond en focus
Voor Marta ligt de focus voornamelijk op het prikkelen van de lezer om een film of serie te kijken, of om een dialoog te openen voor zij die het al hebben gekeken. Verder is ze geïnteresseerd in het grotere maatschappelijke gesprek rondom de media, en wordt er zo veel mogelijk een context gecreëerd waar de film of serie zich in bevindt. Verwacht dus veel referenties naar vergelijkbare verhalen, of ander werk van de regisseurs en acteurs binnen de recensies.

Favoriete genres en films
De meeste genres (behalve grote superheldenfilms) vindt Marta interessant. Maar de grootste voorliefde ligt toch wel bij coming-of-age-films of goede horror met weinig jumpscares. Maar ze is ook erg van de goede dramatische verhalen en documentaires. Vaak geldt wel: hoe absurder, hoe beter.


Neem contact op met Marta Kuijken

LaatsteRecensies