Insomnia (2002)

Don't close your eyes.

Reviews (6)

Nature

Avatar

De sfeer in de film is sterk, ik ken het origineel niet, maar deze remake is goed.

nilofarish

Avatar

Erg goede film. Sterk verhaal. Al Pacino en Robin Williams spelen erg goed. Een van de goede films van Christopher Nolan. Het is een erg spannende film dat je vanaf het begin boeit.

Het is erg verrassend om Robin Williams zo een rol goed te zien spelen. Hillary Swank zet natuurlijk ook een mooie rol neer. Soms vond ik de flashbacks best irritant omdat het de hele tijd kleine stukjes van een geheel waren. Maar op het einde werd alles duidelijk.

Geslaagde thriller.

swompie

Avatar

Fantastisch geacteerd door Al Pacino, absoluut één van zijn beste rollen. Swank en Robin Williams deden het wat mij betreft ook prima. Vooral de sfeer in de film heeft mij erg aangesproken, blijft constant een beetje vaag/mysterieus/verwarrend (moeilijk te omschrijven), maar heeft mij erg aangesproken. De regisseur heeft heel goed proberen weer te geven hoe de rechercheur zich heeft gevoeld door zijn slapeloosheid. Een absolute aanrader wat mij betreft.

meanrat

Avatar

Boeiende thriller totdat Robin Williams zijn hoofd laat zien. Je zou zweren dat hij een grap gaat maken, maar het clowntje blijft ineens serieus en is zelfs een moordenaar. Dramafilms kan hij makkelijk aan (Awakenings, Dead Poets Society) maar als moordenaar in een thriller is hij totaal niet overtuigend.

Het einde van deze film is ook vrij simpel. Maar over het geheel genomen is deze film wel het bekijken waard door het spel van Pacino en de setting.

Deweb

Avatar

Mooi stukje Cinema met Williams in zijn eerste thriller-rol. Veel lof voor zowel Pacino die je in zijn rol gewoonweg ziet breken onder de omstandigheden die hem bedreigen en Williams die heel knap een simpele ziel alias psychopaat speelt.

Werelds!

Grt, Deweb

p.s. ik vind het de fouten die je meld zie ik meer als iets wat te maken heeft met wat er gebeurd met personages dan met echte fouten. Deze dingen gebeuren met de mensen, niet door fouten.

_Endymion_

Avatar

Sommige dingen vind ik een beetje ongeloofwaardig.

- Al pacino trekt zijn handschoen uit terwijl hij het haar van het slachtoffer aanraakt in de mortuarium. Wie raakt nou een lijk aan met blote handen?

- De kogel die verwijderd is uit de lichaam van de agent. Er word toch normaal gesproken een foto van gemaakt. En het wordt toch onderzocht naar bloedsporen. Gat van de wond zal toch niet matchen, omdat de kogels verschillende groottes hebben. Dus kogels verwisselen heeft geen zin.