The Amityville Horror (2005)

Based on the true story.

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

Ik blijf dit nog steeds een van de betere films vinden in het genre.
Ook nu wanner ik hem opnieuw heb bekeken, heeft hij me nooit verveeld.
Voor wie een lekker bloederige horrorprent wil zien is dit een aanrader.
Waar gebeurt of niet, het blijft lekker griezelen. :p

Commentaar 2006:
Best wel goede horrorfilm, al vond ik de eerste versie beter. Deze versie is natuurlijk beter gezien de vooruitgang die men heeft gemaakt op het gebied van special effects, en dat is in visueel opzicht niet te versmaden. Maar of dit verhaal, zoals op de hoes, in het begin en op het einde van de film wordt beweerd, dit verhaal echt waar is... daar heb ik mijn twijfels over hoor...
Ik vind het gewoon een goede horrorfilm voor wie een goed uurtje wil griezelen. Want meer dan een goed uur is het niet en geen 90 minuten zoals op de hoes vermeld, de film duurt 85 minuten waarvan de laatste 7 minuten worden besteed aan de aftiteling. Wat ik persoonlijk nog altijd veel vind voor een kleine productie.

DVD-maniac

Avatar

@Firefly en Annatraxa
Het is voor de helft waar. Het is inderdaad zo dat dat huis bespookt is, ook vandaag de dag. In een special op tv dat ik gezien heb, komen nog steeds veel mensen uit de hele wereld kijken naar dat huis. Wat ik begrepen heb, is dat de schrijver van dat boek een heleboel dingen heeft aangedikt en/of verzonnen. Allemaal om er extra geld mee te verdienen. Dit volgens de vader van het gezin dat na die beruchte moorden in dat huis trok met z'n gezin. Zou me daarom niet verbazen dat de film ook maar halve waarheden bevat. En inderdaad, dat maakt de film een stuk minder leuk met de gebruikelijke voorspelbare schrikeffecten.

Annatraxa

Avatar

Ik ga totaal niet eens met Firefly ....
Toch zijn er nog steeds mensen die in zaken geloven wat enkel hun intreseren, en voor de rest niks.
Sorry hoor, dit verhaal is wel degelijk waargebeurt !!!!!!!,om dit allemaal in de puntjes uitteleggen is wat moeilijk, maar wat heel verdacht was is het feit dat de vorige bewoners veel minder geluk hadden en nu komt het ... De ousdte zoon ( Moordenaar ) die zijn familie had uitgemoord had ,had geschoten met een dergelijk wapen dat je op verschillende meters kon horen, en enkel de buren hadden hem horen schieten, en niemand had in het huis hem horen schieten van alle verdere failieleden die in hun huis waren, raar toch ?
Waarom zou er dan geen duivelse aanwezigheid kunnen geweest zijn waarvan de nieuwe bewoners ( waarover deze film gaat) last van gehad hebben ?
Btw, ik heb de nieuwe Amityville Horror remake film gezien en mag er best wezen, deze film zit zeer goed inmekaar, enkel vind ik het jammer dat ze niet het huis genomen hadden van de Originele Amityville Horror Film Smiley face.
Maar albij al is hij goed gemaakt !!!!
Wie het trouwens nog niet wist, er zijn van de vorige Amityville Films 8 achtereenvolgende reeksen gemaakt.
Wie ze nog niet gezien heeft, vraag er eens naar bij jouw dichtsbijzijnde videotheek.
Hier zijn ze:
Amityville Horror ( 1979 )
Amityville - The Possession ( 1982 )
Amityville III - The Demon ( 1983 )
Amityville Horror - Evil Escape ( 1989 )
Amityville - It's About Time ( 1992 )
Amityville - New Generation ( 1993 )
Amityville - Dollhouse ( 1997 )

Spider-fan

Avatar

Maar waardoor is het zo'n hype geworden? Het is één van de bekendste 'haunted houses' in de wereld!

Deze film is op locatie geschoten, maar niet in het echte Amityville huis, toch? Weet iemand dat?
Bestaat het echt huis nog en zo ja, is het nu een toeristische 'attractie' of wonen er weer mensen?

In ieder geval: lijkt me een coole film. Wanneer komt ie uit?
Wellicht ga ik hem in de bios kijken.

Firefly

Avatar

Het is GEEN waargebeurt verhaal. Dit maakt de beleving een stuk minder spannend. Het boek is maar zeer losjes gebaseert op de gebeurtenissen. zo is het in het boek een hoogtepunt dat de vader een duivelsachtig hoofd ziet, na de publicatie van het boek heeft de vader gezecht dat het slechts 2 rode licht puntjes waren. Psychiaters hebben later gezecht dat de ongevallen in het huis vooral het gevolg zijn van de financiële omstandigheden waarin de familie verkeerde. Zo werd de man bedreigd met ontslag, was het huwelijk totaal niet over roze en werden ze bedreigd met uitzetting omdat ze de hoge hypotheek niet konde batalen. De journalist die ze een jaar volgde om dat boek te schrijven, heeft het verhaal zo erg aangedikt omdat anders niemand het boek zou kopen.