Saw (2004)

Wessen Blut wird fließen? (Germany)

Reviews (5)

hansbeer

Avatar

Zeer goeie, gore, spannende horror/thriller met plots en een boodschap! "Verkloot je leven niet en niet vd anderen, hoever ben je bereid om te gaan om dit te veranderen" (zie de vrouw met muilkorf) Acteerwerk vond ik wel goed, dat de dokter vrij rustig blijft hoort bij zijn karakter lijkt me, dus niet storend, wel storend was 1 ding; de situatie waarbij de laatste keer dat de GSM ging...
Dokter ging vreemd overigens en de leugens die hierbij horen, dit was de reden dat hij werd uitgezocht.

Als je deze film goed vond, moet je ook de volgende delen bekijken!

8 sterren.

Steve-O

Avatar

Deze film vind ik toch echt wel een Horror film. Andere horrors waar het alleen maar gaat om een gestoord iemand die op de meest gruwelijke wijze mensen vermoord zonder verhaal vind ik helemaal niks.
Deze daarintegen heeft een nieuw verhaal (denk maar niet aan de vervolgen) en ik vond het erg spannend. En het eind!!! Supervet natuurlijk.
Wel jammer dat het na deel 2 vooral ging om hoe de mensen dood gingen ook al proberen ze het verhaal er toch in te houden, daarom kijk ik ze nog.
Deze krijgt van mij toch echt een 9. Omdat er maar weinig ( erg weinig) goede horror films zijn. Deze springt er overduidelijk uit. En buiten dat is het origineel, goed geacteerd en zoals gezegd, het eind is fantastisch.

Sasskia

Avatar

Tsja ik had ook de pech om deze nu pas voor het eerst te zien, na de hele hype gehoord te hebben.

Op zich vond ik het best vermakelijk, de 'gore' vond ik wel meevallen.
Het fijne van deze film vond ik dat het allemaal vrij realistisch was. Dus geen vliegtuig zoals bij ConAir wat neerstort en dan 6,5 kilometer door de stad schuift voor het stil komt te staan, of een vent die vanaf een ontploffende helicopter tegen een trein wordt gesmeten (Mission Impossible)...
Nu ik er over nadenk: volgen mij vond ik deze film best leuk omdat er weer eens met gewoon ketchup werd gewerkt en niet met CGI-bloed.
Pas op het laatst vond ik het wat minder worden maar ja al met al een 6.5 wel waard Smiley face

thedoctor23

Avatar

Zo dit zijn nu pas echt horror films die de naam HORROR ook echt verdiend!!
zit nog in een soort van adrenaline rush heb net deel voor de 2de keer gezien en deel 2.wat een psygopaat die deze film(s)geschreven heeft,maar in dit geval hoop ik dat hij nog ff lekker door gaat in ze fuckt up mind:Pwhehe.
heeft lang geduurd voor er weer een een echte horror film was laat staan een vervolg die net zo goed /nog beter was,nu wachten op deel 3 en hopelijk 4 etc:D
er komt redelijk nja ik vind veel gore in voor ,maar wel op de goed gebrachte manier .flink wat spanning, verhaal, en schrik momenten. en je leeft met de hoofdrol spelers mee.wil je een avond griezelen kijk deze 2 films dan echtSmiley faceSAW RULLEZ

reefer

Avatar

Ik ben het totaal niet eens met jullie commentaar, ik vond het een B film eerste klas, het eind was goed, maar vond de film verder weinig shockerend te noemen. Horror kan ik het zeker niet noemen.

vond de moorden wel goed uitgedacht en gefilmd maar miste de spanningsopbouw wel.

wat betreft films als se7en en silence off the lambs daar valt hij volgens mij niet mee te vergelijken, dat vond ik echt monster films en kijk daar nog steeds met plezier naar.