A Sound of Thunder (2005)

Evolve or die.

Reviews (4)

Tarkus

Avatar

Na een hele tijd de film nog eens herbekeken.
En mijn score aangepast, de speciale effecten zijn wel echt niet om aan te zien, dat is nu nog duidelijker op een groot scherm.
Het verhaal, dat blijft wel goed.

Commentaar 2005:
Mooie verfilming, naar een boek van Ray Bradbury. Een van mijn favoriete SF-schrijvers uit m'n jeugd. Dit verhaal heb ik trouwens nooit gelezen, wordt tijd dat ik het eens ga opzoeken. Zoals al zijn verhalen is dit ook weer een prachtverhaal. Alleen, het grote minpunt van deze film, de special effects. Die zouden in deze tijden wel beter gekund hebben. Op sommige momenten, wanneer men straatscènes in het Chicago van 2055 toont bijvoorbeeld, waant men zich wel in een film die werd opgenomen in... 1955 !!! Daarom ook maar een 4 voor deze, voor de rest mooie, prent.

Franz

Avatar

Ooit voor twee Euro uit een grabbelbak gevist, had ik hem maar laten liggen....

Er bestaan gewoon oneindig veel betere methoden om van twee Euro af te komen, ze in een wensput gooien bijvoorbeeld.

Dit is de meest tenenkrommende SF film die ik ooit heb mogen aanschouwen.

Na het lezen van Aston’s bijdrage hierboven ben ik mij nu af aan het vragen waarom ik dit wanproduct, deze doorn in mijn oog, ook niet al lang geleden een keertje ritueel vernietigd heb :|

ASHWIN102

Avatar

Dit is toch naar mijn mening de slechtste film van 2006.

Deze film heeft plotholes dat wil je niet weten! Daarnaast zijn de effecten uit het jaar nul! Totaal niet spannend. Een groep gaat de prehistorie in om op dinosaurussen te jagen. Na deze expeditie komen ze terug in het heden, maar 1 van de mannen heeft daar per ongeluk een vlinder dood getrapt en deze meegenomen naar de toekomst. Deze vlinder brengt opeens veel chaos teweeg doordat de hele evolutie in de war is gebracht.

Met andere woorden; als je een mug nu doodmaakt, verander je de toekomst!

De veranderingen vinden niet plaats vanaf de prehistorie, neen, als ze terug in de toekomst komen, vinden de veranderingen in periodes plaats. Deze periodes zijn niet aan tijd gebonden, dat is ook al onlogisch. De film zit vol met acteurs die verstand hebben van wat er nou gebeurt terwijl zoiets nog nooit heeft plaatsgevonden! Ze weten ook na welke tijdsverandering welke gedaantewisselingen plaatsvinden. Op een gegeven moment ben je de alleswetende acteurs zat en maakt het je geen bal uit of ze nou door een baviaan-hond-dino-menseter verslonden worden.

Daarnaast de grooste gat in het verhaal. Als ze de prehistorie terug gaan om alles weer recht te zetten, dan vinden de veranderingen opeens wel weer vanaf de prehistorie plaats en niet pas weer vanaf de toekomst in periodes. Met andere woorden, de mensen die zijn dood gegaan tijdens de film, leven opeens weer!

Er klopt geen bal van, bespaar je een avond ergenis en kijk de film niet!

1/10

denxsation

Avatar

Wel raar als je nu op IMDB kijkt dan heeft een 4,3 met 193 stemmen..

Ik ben er gisteravond heengeweest maar geen aanrader!!!
Zelfs het huren van deze film raadt ik jullie niet aan..
Te véél CGI.. die beesten zijn te nep geen enkele spanning.. het verhaal is leuk bedacht maar de uitwerking is te erg voor woorden.. er werdt zelfs gelachen in de zaal voor sommige scenes zo nep zag het eruit..