La vita è bella (1997)

An unforgettable fable that proves love, family and imagination conquer all. (Canadian one sheet)

Reviews (3)

Filmfreak Leo

Avatar

Los van ieders persoonlijke smaak kan gezegd worden dat deze film van hoge kwaliteit is. Krachtige verhaallijn met prima tempo. Goed acteerwerk, originele scenes, dure filmsets. Persoonlijk vond ik de film mooi om 1 keertje te kijken, niet vaker. Maar ik waardeer enorm wat de filmmakers gemaakt hebben: soort komedie in auschwitz-setting. Een zeer gewaagde en geslaagde hulp in het verwerken van een periode waarin de slechtheid van leiders en burgers geen grenzen kende. Dit is filmmaken op het scherpst van de snede.

Bela

Avatar

Zonder twijfel de meest schaamteloze tranentrekker aller tijden. Op nummer twee staat overigens 'The Tiger and the Snow' van diezelfde Benigni, waarin 'ie het misselijke trucje nog eens uithaalt tijdens de oorlog in Irak waarin nog dagelijks mensen het leven laten.

'La Vita è Bella' probeert niet het beste van een slechte situatie te maken, maar mikt op de onderbuik door de hel van de holocaust te combineren met een clown die z'n zoon opvrolijkt om het publiek te pleasen. Over humor valt altijd te twisten, maar over deze wansmakelijke klucht in een concentratiekamp niet: verwerpelijke film.

Claar

Avatar

Claar schreef:

Alleen thema en plaats zijn een vernietigingskamp. Ik ben het voor een deel met tegenstanders van deze film eens dat dit thema wel heel erg zwaar is en traumatisch ook, voor veel mensen (overlevenden en hun nakomelingen) om er zo'n (deels grappige) film van te maken.


Filmwolfje schreef:
"Uhm... Claar... the joke is on the Nazi's... niet de joden... op het eind..."


Natuurlijk!!!! Maar dan nog.... ik denk dat het heel persoonlijk is......