Brokeback Mountain

Brokeback Mountain (2005)

Love Is A Force Of Nature

Reviews (4)

Tarkus

Avatar

De film is me dit keer iets beter bevallen dan de eerste maal.
Maar wellicht is de hoofdreden daarvan dat Heath Ledger ondertussen is overleden en je echt wel gaat letten op het ongelooflijke talent dat de man had.

Commentaar 2007:
Deze film viel me eerlijk gezegd wat tegen.
Hoewel het verhaal taboes doorbreekt, zeker in het preutse Amerika, is de film veel te langdradig en bij momenten zeer saai.
Het boek is amper 90 bladzijden (zat bij deze DVD in een HUMO uitgave) en daar dan een 2 uur durende film van maken moet wel gepaard gaan met dooie momenten.
Wat wel zeer mooi is aan deze film zijn de prachtige shot op de nog mooiere locaties.
Maar dat deze film daarvoor 3 Oscars heeft gekregen, dat zou me verwonderen, ik vind dat wel wat overdreven, dat jaar waren er betere filmen.

nilofarish

Avatar

Mooie film over een onmogelijke liefde. Als je hoort dat in een film een verhaallijn bevat waarin het thema : een onmogelijke liefde is. Dan denk je meteen aan een probleem zoals : het meisje is rijk de jongen is arm of andersom. Maar hierbij gaat het om twee mannen die op elkaar verliefd zijn. En helaas wordt dit niet geaccepteerd in de samenleving.

Brokeback Mountain is een van de meest romantische films die ik heb gezien. En dat zegt heel wat over de film. Want het gaat over twee mannen maar het verhaal is zo mooi en hun liefde is echt puur voor elkaar. Het verhaal is dus ook erg goed geschreven.

De perfomances zijn ook fantastisch van beiden heren : Heath Ledger en Jake Gyllenhaal. En ook een goede bijrol van Michelle Williams.

Zeker een film die je een keer hebt moeten zien. En het is gewoon schandelijk dat er controverse was om deze film. Want het is een film over liefde. Dat is het gewoon een verhaal over liefde tussen twee personen. En wat maakt het uit dat het personen zijn van het zelfde geslacht.

Deze film laat niet alleen de mooie kant zien van de liefde tussen de twee mannen maar ook de problemen die ze moeten doorstaan.

qbahamutp

Avatar

Schitterend gefilmd, deze film..! De omgevingen en alles hebben 'm echt gemaakt voor mij, alleen moet ik dan wél toegeven dat ik bij die scene waar ze de "bergrug voor het eerst beklimmen" tóch gauw even heen en weer ben gezapt :x

Desondanks moet ik wel zeggen dat de film mijn verwachtingen wél waar heeft gemaakt! Ondanks het feit dat ik er eerst wat cynisch over was. Die Oscars heeft'ie toch wel degelijk verdient (:

Mexxus

Avatar

Érg sterke film. De band die de twee mannen opbouwen, en zo goed en zo kwaad als het kan proberen te onderhouden, is toch een beetje politiek incorect en daarom juist zo intrigerend. Ze weten beide dat het eigelijk fout is wat ze doen, maar toch is de drang telkens te groot.

Een goede film met goed uitgezette personages. Al schiet het wel wat te kort bij de later bijkomende personages van de families. Mooie settings. Die globes waren duidelijk niet voor niets...