The New World

The New World (2005)

Once discovered, it was changed forever

Reviews (3)

Soap

Avatar

Hoe kan je nou aan mensen uitleggen waarom deze film zo mooi/boeiend is?

Het heeft geen 'spannend' verhaal, geen twists, geen actie, geen snelle tempo...

Tuurlijk is het een mooie film qua beelden/cinematografie, en de soundtrack was voor zover ik mij kan herinneren heel krachtig (in het begin heb je zo'n orkest die zonder rustpauzes speelt, waarbij je vanzelf 'adem' wil gaan geven, doet me denken aan Thin Red Line). Ook vind ik de dialogen en acteerwerk ook prima en vermakend. Op de ene manier weet Malick zijn films 'realistisch' te laten overkomen, maar dan ook realistisch mooi.

Sommige mensen kijken films omdat ze dingen willen zien die ze in het dagelijks leven niet zien omdat het onrealistisch/onmogelijk is maar spannend (veel actie, goed getimede dialoog, cliché's, twists). Ik vind het juist mooi als filmmakers de realiteit/menselijkheid mooi weten neer te zetten in film.

Zowel Days of Heaven, Thin Red Line en The New World zijn films waar ik van kan genieten.

Ik kan begrijpen dat dit voor de meesten bullshit is wat ik heb geschreven, maar het is mijn poging om te beschrijven waarom ik en misschien anderen dit film leuk/goed/mooi vinden.

meanrat

Avatar

Een b-film is een bepaald genre, geen kwaliteitsvergelijking. Dat maakt van The New World zeker geen b-film, maar dat is dus noch kritiek, noch een compliment. Je kan The New World dus slecht vinden en de poëzie niet begrijpen of het interesseert je totaal niet. Tja, dan kun je er ook niets aan doen dat de film je nooit zal boeien.

Maar ben je meer van de poëtische films en films zonder al teveel woorden waarbij het beeld boekdelen spreekt, dan moet je deze film écht nú gaan zien! Hij is nog maar 10 minuten bezig. Dus die tv aan en kijken! Want het is een superieur meesterwerk en véél beter dan Malicks vorige film die minder poëzie bevatte.

Minority_freak

Avatar

The New world is poëtisch, abstract en ronduit briljant! Maar is tevens ook een film die absoluut niet voor iedereen is weggelegd... bij deze wil ik jullie ook duidelijk maken dat de trailer ontzettend misleidend is! De klemtoon ligt hier op de driehoeksverhouding tussen Pocahontas (die in de film overigs niet bij deze naam wordt genoemd), John Smith en John Rolfe. Mensen die denken dat ze hier glorieuze gevechtsscènes gaan zien, gaan teleurgesteld de zaal uitwandelen vrees ik.... Niettemin, aparte cinema, gedurfd en geniaal geregisseerd door Malick. :W