Silent Hill (2006)

Enjoy your stay.

Reviews (5)

timdekw

Avatar

Ik had veel over de film gehoord, maar er nog maar weinig van gezien. Ik wist dus niet goed wat me te wachten stond, maar ik ben absoluut niet teleurgesteld! Vanaf het moment dat moeder en dochter in Silent Hill aankomen volgen de bizarre gebeurtenissen zich in sneltrein vaart op. Gepaard gaande met genoeg vreemde wezens. De acteerprestaties zijn niet geweldig, maar de sfeer, de wezens, de cgi effecten en de Hellraiser waardige moordpartijen maken wat mij betreft een hoop goed. Ik heb in ieder geval erg genoten van de film, maar misschien komt dat wel omdat ik hier wel van hou.

jvantichelt

Avatar

Je ziet bij elke scene dat deze film gebaseerd is op de computergame. Zonde van de acteer- en regisseurwerk van resp. Ze verdienen beter dan deze film. En hebben al eerder bewezen beter dan dit te kunnen presteren. Overigens, als het de bedoeling van de regisseur was om het hele gevoel van het spel in de film te leggen, dan is hij daar zeker in geslaagd.
En wat ik ervan vond: een boeiende film. Met name het laatste halfuur. Dan laten Radha Mitchell en Christophe Gans wat ze waard zijn.

Bloyamind

Avatar

Ik heb nooit echt begrepen waarom deze film zo negatief ontvangen is. Dit is werkelijk een van de betere game verfilmingen "out there". Naast dit draait het (net als in de games) vooral om de sfeer. Als je voor deze sfeer niet gevoelig ben, zal deze film ook niet bijzonder eng zijn. Visueel vond ik deze film ook erg goed overkomen. Een verfilming van deze games zonder een typische visuele stijl zou waarschijnlijk een stuk minder sferisch overkomen.

Dit gezegd te hebben, zou het kunnen dat ik hem juist door de negatieve reacties zo vond meevallen, maar ondanks dit heb ik m zonder moeite 2 keer gezien, wat voor mij zelden voorkomt.

Gewoon kijken! en een eigen mening vormen, wie weet is het wat.
7 (en een dikke 8 voor de sfeer)

Lo

Avatar

Nou..ik ben er eergister heengeweest, en ik moet zeggen dat het me nogal tegenviel. Ik had namelijk verwacht dat het veel enger zou zijn, als ik de trailers zou geloven.
Maar goed, het was dan misschien niet eng, wel ontzettend grappig. Ik heb nog nooit zo hard gelachen om een "horror" :E
De poppetjes (aka, enge wezens) waren zeeer gedigitaliseerd en ik moest alleen maar lachen toen er ineens zo'n figuur zonder armen en met x-beentjes aan kwam strompelen (of die uit de wc, haha)
En die kevertjes vond ik al helemaal geweldig :E

Maar ik kwam er ook pas in de pauze van de film achter dat het van de game afgeleid was (ik kende dat hele spel niet).

Overall oordeel: mwoah, een 6.5

geertvdheide

Avatar

Ik heb de film gisteren in de bios gezien, en ik was positief verrast. Ik had zin om een korte review te schrijven, dus hier komtie:

De film is trouw aan de sfeer en stijl van de games, maar zal ook voor niet-kenners leuk zijn om te zien. Visueel vond ik de film erg goed, vooral hoe de sets eruit zagen. Moeilijk te beschrijven, je moet het zien. Spanning en gruwelijke beelden zijn ruim aanwezig, de film is absoluut niet geschikt voor kinderen.

Het acteerwerk gaat er mee door. Het dochtertje vond ik niet echt sterk gespeeld, maar de andere hoofdpersonen werden prima vertolkt. De karakters zijn ook voldoende uitgewerkt. Het verhaal is interessant en sluit ook goed aan op de games. Het verloop van de film is goed, niet te traag en niet te snel.

Conclusie: Silent Hill is een sterke en unieke horrorfilm die goed past bij de games waarop hij is gebaseerd. Geen wereldschokkende film, maar zeer vermakelijk en met voldoende diepgang. Eindelijk weer eens een goede game-verfilming.
[rating 3.5]