World Trade Center (2006)

The World Saw Evil That Day. Two Men Saw Something Else.

Reviews (4)

Olrik

Avatar

Tot op de dag van vandaag blijft deze gebeurtenis een van de meest schokkende en ingrijpende gebeurtenissen uit de gehele geschiedenis en in deze door Oliver Stone geregisseerde film word dit erg goed omgetoverd op beeld.
De acteerprestaties zijn erg goed en met name Nicolas Cage was erg overtuigend en met name de dramatische kant van de film is erg confronterend en realiseerde je dat dit echt is gebeurd en hoewel slachtoffers hierbij zijn gevallen.
Op sommige momenten verloor ik een beetje mijn interesse in het verhaal, dat kwam voornamelijk omdat het ene deel van het verhaal weer boeiender waren dan het andere en dat leide ertoe dat ik soms niet geheel in het verhaal zat.
Ondanks dat ik soms mijn interesse verloor was World Trade Center een erg realistische en chockerende kijkervaring met erg goed acteerwerk.

7.0 / 10

Tarkus

Avatar

Na meer dan 6 jaar deze film nog eens bekeken, en een beter dag als deze kan dus niet om dat te doen, 11 september namelijk.
Het is en blijft een prachtige, maar wel tragische, film.
Ik heb dus helemaal niets of weinig toe te voegen aan mijn eerdere commentaar behalve dit, een van de betere Oliver Stone films en Nicolas Cage in goede doen, wat nadien nog maar zelden is gebeurd.

Commentaar 2007:
Het zinken van de Titanic, de brand van de Hindenburg, de aanval op Pearl Harbor, de Moord op President Kennedy, de moord op Bob Kennedy, en ga zo maar door... allemaal gebeurtenissen uit de geschiedenis die de ganse wereld schokten en die ook allemaal werden verfilmd, al dan niet waarheidsgetrouw of met een liefdesverhaal er rond(Respectievelijk: 'Titanic', 'Hindenburg', 'Pearl Harbor', 'JFK' en 'Bobby').
Dus kon ook 11 september 2001 niet ontbreken, en meer bepaald de aanslagen op het World Trade Center.
De film is bijzonder goed gemaakt en handeld niet echt over de gebeurtenissen van de aanslag zelf, maar wel wat de gewone burgers na de aanslag beleven en vooral de mensen die in het puin zijn bedolven en hun families, die lange tijd zonder enige nieuws blijven.
Anders dan in vele andere filmen over zulke thema's, wordt hier geen extra liefdesverhaal rond het hoofdthema geconstrueerd, maar toont men de harde werkelijkheid.
De menselijke gevoelens worden zeer duidelijk getoond, het ongeloof, het onbegrip en op het einde zelfs een beetje de wraakgevoelens. Maar vooral ook de solidariteit tussen de vele mensen.
Deze film is een mooi eerbetoon aan de vele slachtoffers en ook aan de vrijwilligers die op die dag klaar stonden om hun medemensen te helpen.
Niemand zal wel ooit 11 september 2001 vergeten, ook zonder deze film niet. Maar het is altijd goed om er nog eens bij stil te staan en hopen dat zulke dingen nooit meer weer gebeuren.
Nicolas Cage en Michael Pena spelen hier prachtig, alsook de andere voornaamste acteurs in deze film hun rol spelen met de nodige sereniteit.
De film is geen typische Oliver Stone film, van hem zijn we gewend dat hij achter elke gebeurtenis van dit formaat een complot zoekt en dit ook in beeld brengt, maar dat is deze film zeker niet, alleen een eerbetoon aan de mensen die het verdienen.
Als je niet zeker was dat dit echt is gebeurt zou je zulk een film wellicht science fiction noemen, maar helaas... het is een waar gebeurt feit dat de wereld heeft veranderd....

DennisAmerica11

Avatar

Aangrijpende reconstructie van de verschrikkelijke terroristische aanslagen van 9-11. Raakt me nog steeds. Goede gereconstrueerde beelden. Vind het belangrijk dat zulk soort films er ook zijn, zodat wij zien hoe mensen dat meemaakte.

Jammer dat een paar dingetjes een beetje ongeloofwaardig waren. Zoals de toestand als hun ter plaatse komen. In de film wordt dit omschreven als een rustig moment, waar totaal geen paniek en onrust was.

In het echt was dit toch wel anders. Mensen vreesde voor hun leven.

Een 7,5

WD

Avatar

Wat een waardeloze beschrijving, ze verraden het eind van de film, wat je veel minder in spanning houdt, wat juist het meeste waard is in deze film...
Ik heb hem al eens gezien, en het is de moeite waard, gelukkig kende ik het einde niet, dat is dan spannender om naar te kijken.
Het speelt zich allemaal veel op de zelfde plek af met dezelfde acteurs, maar het is wel een goeie film..
Ik geef hem een 7