The Descent

The Descent (2005)

Scream your last breath.

Reviews (5)

Frietgezicht

Avatar

Sterke film die vanaf het begin al gelijk erg goed(niet zoals Tarkus boven mij lult dat het even duurt voor die op gang komt)

Het brute ongeluk,het voorstellen van de karakters(met een sterke scarejump die gedroomd blijkt) en daarna de donkere grotten in die sterk een claustrofobische sfeer weten op te weten. Het gevoel van amper tot niet kunnen keren en al helemaal niet staan,het ontdekken van grotten waar mensen honderden jaren niet geweest zijn,het is een mix van spanning,avontuur plus ongemakkelijkheid en dan nog wetende dat er wezens zullen zijn.

Als die eenmaal komen gaat het los. Schrik-momenten,veel gore en spanning zat in een film die niet lang duurt en nooit verveelt.

Nadelen zijn er ook. De wezens(wat zijn het,gewoon mensen die daar geboren zijn dus nooit daglicht gezien hebben en nooit iets geleerd hebben zoals praten?) zijn prima filmmonsters(wie dacht er niet aan Gollum de 1ste keer dat je 1 in de verte zag zitten alleen?) maar verliezen wel makkelijk van een stel meiden. Vaak is een 1 op 1 gevecht in het voordeel van een van de vrouwtjes wat de spanning niet ten goede komt.
Ook moeten de beesten het hebben van geluid(ruiken ze niks?) maar moet je blijkbaar wel erg hard geluid maken want mijn oma kan beter horen dan deze wezens. Het was spannender als zelfs ademen al teveel geluid is als een wezen in dezelfde ruimte is.

De karakters zijn prima hoewel de meeste weinig uitgewerkt zijn.
Sarah en Juno steken eruit.

Grootste minpunt vond ik dat Juno beetje als badguy(girl) werd neergezet. Ze vermoord 1 van de meiden maar per ongeluk,zelfs ik dacht dat er zo'n beest achter haar stond. Dat ze haar daarna laat liggen is slecht maar zo'n meid is ook in een shock,ze staat onder de grond vol monsters die haar willen vermoorden. Daarna red ze mensen en wil ze niet weg zonder eerst Sarah te vinden,durf dat maar,wat een heldin. Toch wordt ze door Sarah in dr been gehakt en achtergelaten en wordt er snel iets bijgehaald dat de man van Sarah vreemdging met Juno om Juno net iets slechter te laten overkomen ofzo(alsof vreemdgaan een reden is haar daar achter te laten)

Al met al een originele en prima horrorfilm. Een 8

Tarkus

Avatar

Ook deze prent eens opnieuw bekeken.
Lekker filmpje blijft het wel.. op smaak gebracht met liters bloed..

Commentaar 2006:
Het duurde even eer het echt op gang komt, maar eens het gebeurt is de film wel best spannend en schrikwekkend.
Het gaat er in het laatste half uur van de film wel echt bloederig aan toe.
Maar wat het verongelukte dochtertje uit het begin van de film tussen de scenes in de grotten komt doen is me een raadsel.
Dat de moeder haar verongelukte man iets heeft gehad met een van de vriendinnen is duidelijk, en dat ze hier op een bloederige manier kan wraak nemen lijkt haar goed uit te komen.
Al bij al een goede film om eens goed bij te huiveren.

filmd0p

Avatar

Leuke film. Weet niet waarom het zo eng zou moeten zijn, valt wel mee toch? Sommige stukjes waren idd wel eng.

@ Nina als je zulke geluiden in het echt soms meent te horen is er volgens mij iets niet helemaal goed hehe :-P

Ik vond de film iets te donker gefilmd, vaak was het onduidelijk wat er nu precies gebeurde en was het enigzins chaotisch. Nu kan dat bijdragen aan de film maar soms ergerde ik me aan het weinige zicht. Verder een raar einde, soort open einde.

En ik ben het niet eens met die "dubbele bodem" theorie. Sarah lag op die plek van het einde al eerder bewusteloos waarna ze wakker werd, de night vision camera vond en fakkel maakte en het verhaal verder ging. Op het eind werd ze daar weer wakker, dagdroomde over haar dochter of zo terwijl er daarna opeens een fakkel lag te branden die er niet zou moeten zijn. Mogelijk was ze dood gegaan toen ze naar beneden viel, of had ze het stuk na wakker worden gedroomd en was helemaal niet gevlucht.Die wezens kwamen ook pas in haar 'dromen' voor nadat ze een encounter ermee had in het echt toen die Holly eraan moest geloven

Nina

Avatar

Ik heb deze film in de bioscoop gezien,en hij is inderdaad erg eng...Ik ging de bios uit met een heel NAAR gevoel..ik kon ook niet slapen,omdat ik steeds aan die enge mannetjes moest denken..en ik meende dat geluidje wat ze maakte soms te horen.. Ja, The Descent is een geslaagde Horror film, want de indruk die deze film bij mij heeft achtergelaten heb ik sinds mijn jongere jaren niet meer meegemaakt...

Blaxje

Avatar

Goed, ik zal wel een van de eersten zijn die het totaal niet eens is met het bovenstaande.

Ik vond de film, als liefhebber van het genre, zeer voorspelbaar en slecht;

Hoewel ik me kapot gelachen heb om de slechte CGI van bijv. de vleermuizen, begint de film goed. Het allereerste schrikmoment deed me dan ook even achteruit deinzen.

Helaas verandert de film gaandeweg in een vrij slappe opeenhoping van actiescenes die niet beter dan elke andere film.

Om maar niet te spreken van het belachelijke einde.