Click (2006)

What If You Had A Universal Remote... That Controlled Your Universe?

Ongeïnspireerde uitwerking van een weinig originele premisse: een afstandsbediening waarmee je je leven kunt bedienen.
play

5,6 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Architect Michael Newman (Adam Sandler) is altijd druk met zijn werk en heeft niet veel tijd over voor zijn vrouw Donna (Kate Beckinsale) en hun kinderen. Een oplossing voor zijn probleem komt uit een onverwachte hoek. Want nadat hij gek is geworden van de talloze afstandsbedieningen in huis, gaat hij op zoek naar een universele afstandsbediening. Zo komt hij terecht bij Morty (Christopher Walken) die hem een uniek apparaatje geeft, met magische krachten. Iedere knop waarop Michael drukt, geeft hem controle over zijn carrière en zijn privéleven. Michael denkt alles te kunnen sturen, maar het wordt lastig wanneer de afstandsbediening zijn eigen keuzes begint te maken.

Regie
Frank Coraci
Cast
Adam Sandler, Kate Beckinsale, Jonah Hill, Christopher Walken, Sean Astin, Jennifer Coolidge, David Hasselhoff, Katie Cassidy, Henry Winkler, Julie Kavner, Cameron Monaghan, Jake Hoffman, Lorraine Nicholson, Joseph Castanon, Tatum McCann.
Budget
$ 82.500.000
Opbrengst
$ 237.681.299
Release
22.06.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Frank Coraci | Cast: Adam Sandler (Michael Newman), Kate Beckinsale (Donna Newman), Christopher Walken (Morty), David Hasselhoff (Ammer) e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2006

Het kan niet anders of het idee achter het Adam Sandler-vehikel Click is al vele malen eerder opgekomen bij ongeïnspireerde scriptschrijvers en ook direct weer verworpen. Het lijkt te afgezaagd om nu pas te zijn bedacht: een komedie over een man die een afstandsbediening in handen krijgt waarmee hij niet alleen zijn tv, maar ook de rest van zijn leven kan bedienen. Je zeurende vrouw met een druk op de muteknop het zwijgen opleggen, of die joggende blondine met de grote voorgevel in slowmotion voorbij laten stuiteren: de simplistische machtsfantasieën dienen zich direct aan en leveren stof voor een handvol matig grappige scènes.

Adam Sandler, wiens hoogtijdagen inmiddels al meer dan vijf jaar achter ons liggen, vond het script kennelijk toch geschikt om zichzelf er weer mee op de kaart te zetten. Gezien de prima bezoekersaantallen in de Verenigde Staten kunnen we hem geen ongelijk geven, maar de film maakt wel degelijk duidelijk dat Sandler zijn beste tijd heeft gehad. Op de automatische piloot, haast vermoeid ogend beweegt hij zich door het verhaal als de ploeterende architect Michael Newman, die tijd tekort komt om carrière te maken én voor zijn gezin te zorgen. Net als hij compleet ten einde raad is komt hij Christopher Walken tegen, die hem gratis en voor niks een ‘universal remote control that controls everything in your universe’ overhandigt. Walken mag als mystieke klusjesman weer onnavolgbaar de excentriekeling uithangen, maar op de één of andere manier weet ook zijn introductie nauwelijks een glimlach op te wekken. Op dat moment begin je je als kijker pas echt zorgen te maken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Click Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Zeker een hele leuke, SFachtige film ! Die ontaardt in een best zielige drama, met een hele duideli......"

JamesBond

"...Vermakelijke film! Vond het echt een super leuke film! Leuk concept, leuk verhaal, goede humor! A......"

notReal

"...Wat begint met een leuk concept wordt na een klein half uur al een doodvervelende ha-ha-ha-Adam-Sand......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Click

acties