Smokin' Aces (2006)

They're Dangerous, They're Even and they are after....

Reviews (4)

Guus2002

Avatar

Er zijn vele misdaad films met bloed en mooie shots die een goed verhalen vertellen. Drive en No country for old men zijn hier voorbeelden. Beide zijn films die een goed verhaal hadden, veel bloed en een goed verwerkt moraal. Smokin' aces? Uhm ja......

Smokin' aces gaat over een goochelaar genaamt Buddy 'aces' Israel. Een of andere maffioso (ja, deze man heeft een naam, maar die ben je allemaal kwijt aan het eind van de film) wil zijn hart hebben. Hier heeft deze stervende man één mil voor over. Dit gaat redelijk snel rond en zo zijn er snel tientallen huurmoorders op zoek naar deze man. Op hetzelfde moment gaat de FBI achter Buddy aan, want hij heeft dus info over misdaad spul. Klinkt leuk hè?

Smokin' aces begint met een ruime twintig minuten aan expositie. Suicide squad lijkt subtiel met deze film. Het was zoiets van: Dit is Henk. Henk heeft ooit op zijn tweede een man gekieteld tot zijn dood. Je ziet hem nooit aankomen tho. En niet één keer, maar meerdere namen. Ik was al aan het begin van de film alle namen kwijt.

Voordat ik deze film dood maak, heb ik twee positieve dingen over de film.
1. Het acteerwerk. Het acteerwerk was spot-on. Iedereen was sterk. Op hun karakters kom ik zo terug.
2. De stijl. Als de film gewoon gaat over schiet, schiet, kogel, kogel, is het leuk. Het is mooie film om naar te kijken.

Maar nu mag ik los gaan. Jeey!

Als eerste het geweld. Hoe leuk het ook was om naar te kijken, voelde ik niks en was het onlogisch. Het was een fontein van bloed, maar een schrammetje was nog gewelddadiger dan deze film. Bij een schrammetje voel je tenminste iets.

Ten tweede de karakters. Wat weten van deze mensen? NIKS! Het zijn gewoon quirks. Een groep zijn Neo-nazi's, een groep is een soort van racistische stereotype van zwarte vrouwen, een groep was een boston clubje met Ben affleck en wat was die andere groep ook alweer? Je voelt dus ook niks als ze dood gaan. Oh ja SPOILERS, maar dat kan je waarschijnlijk toch niet boeien. Het is entertaining, maar dan kan ik ook zeggen dat een bakje vanille vla leuk is om naar te kijken. Op het eind hebben ze de ballen om iets te doen met Alicia keys dat ze een moraal ridder wordt ofzo, maar toen was de film me al kwijt

En als laatste de twist. Tot de laatste 15 minuten was de film al slecht, maar dan. Ze vragen je om iets te boeien over een personage dat eigenlijk al dood had moeten zijn. EN DAN GAAT RYAN REYNOLDS ZE ALLEBEI VERMOORDEN, DUS ELKE MOORD WAS FUCKING NUTTELOOS. OH MIJN GOD IK HAAT DEZE FILM.

Ik hoopte iets guy ritchie-iets uit deze film te halen, maar Guy zal op deze film hard tuffen. DIt is een film met goed acteerwerk en soms een beetje visueel vermaak, maar voor de rest is dit een film waarin geweld is omdat geweld en probeersels van afgekeurde Tarantino projecten. Dus ik vond Smokin' aces eigenlijk maar een sisser

Tarkus

Avatar

Opnieuw bekeken, maar blijf bij mijn eerste mening, het blijft een verwarrend gedoe.

Commentaar 2007:
Ondanks de grote namen in deze film en hun toch goede acteerprestaties is de film op zich maar pover.
Ik had veel meer van deze productie verwacht.
Het verhaal is zo verwarrend dat je meerdere keren de draad kwijt raakt.
De film zou ook op bepaalde momenten grappig moeten zijn, maar ik vind de grappen weinig geslaagd.
Het valt me op de laatste tijd, dat goede acteurs als Ray Liotta en Andy Garcia de laatste tijd wel heel slechte keuzes maken, of misschien doen ze het alleen om de kassa voor deze mindere films toch te doen stijgen.
Ondanks alles toch 3 sterren voor de goede vertolkingen van o.a. Alicia Keys en Ben Affleck.

Yor=

Avatar

Ik was verrast dat ik de film eigenlijk niet eens zo slechts vond. Mijn verwachtingen waren dan ook niet heel hoog, dat scheelt misschien...

Al met al een best leuke film, al wordt alles wel flink opgerekt, het eerste half uur kennismaken met alle characters, dan vallen er een paar af, en in de finale komen ze allemaal weer voorbij. Naar mijn idee te veel mensen om door de bomen het bos nog te zien.

De muziek en beelden zorgen samen voor een goede sfeer in de film.

Nog een vraagje over het slot: Als Israel en Sparazzo vader en zoon zijn, en ze hebben dezelfde bloedgroep. Zou Heller (die dus eigenlijk Sparazzo is) dan ook die bloedgroep hebben?

swompie

Avatar

Film in het straatje van bijvoorbeeld Snatch, maar toch heel anders. Humor was af en toe wel geweldig (vooral die Duitsers). Daarnaast moet je goed blijven opletten bij de film, want er zijn genoeg namen te onthouden. Misschien niet iedereen opgevallen maar film heeft speciaal kleurgebruik (veel felle kleuren). Voor de rest moet je het verhaal wel met een erg grote korrel zout nemen (totaal niet realistisch), vandaar dat ik de film met een zesje beoordeel.