Bobby

Bobby (2006)

He saw wrong and tried to right it. He saw suffering and tried to heal it. He saw war and tried to stop it.

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Heb de film nog eens opnieuw bekeken en hij is me wel beter bevallen dan de eerste keer.
Maar toch blijf ik grotendeels bij mijn eerste mening, een duidelijker beeld over leven en werk van Robert Kennedy was beter geweest.

Commentaar 2007:
Ik was 10 toen de feiten uit deze film plaats vonden, maar ik herinner het me als de dag van gisteren. Evenals zijn broer, president John F. Kennedy, werd ook Robert F. Kennedy vermoord.
Daarom ook dat ik zo benieuwd was naar deze film, en ik vind hem bijzonder tegen vallen.
Ondanks de pleiade aan sterren, teveel om op te noemen is de film te langdradig. Sommige scenes had men beter weg gelaten omdat ze niet relevant zijn, de LSD trip van de 2 campagnemedewerkers bijvoorbeeld.
Toegegeven de acteerprestaties van de grote en kleinere namen zijn stuk voor stuk goed, maar toch had men zich meer op de eigenlijke feiten moeten baseren, de kiescampagne, of waarom Robert Kennedy zo populair was geworden.
Alleen het einde van de film is indrukwekkend, wanneer je alleen nog beelden ziet, met onder andere de oude beelden uit '68 met daarop de indrukwekkende speech van Robert Kennedy, dat is een moment om kippenvel van te krijgen, en zo had de hele film moeten zijn.
Nog een pluspunt uit de film, de soundtrack, maar wat had je anders verwacht van een film die zich afspeelt in de jaren 60, het is dus vanzelfsprekend dat je de nummers uit die tijd hoort, waaronder "Donovan" en "Cream" bijvoorbeeld, om er 2 van de velen te noemen.
Kortom, een zo belangrijke gebeurtenis uit de wereldgeschiedenis als deze had een veel beter gemaakte film verdiend.

Otmeister

Avatar

Leuke film.

Het gaat niet zozeer, of eigenlijk helemaal niet, over Bobby zelf, maar om mensen die min of meer toevallig bij het hele gebeuren aanwezig zijn geweest. Geen politiek drama dus, maar eerder een menselijke belevenis van de moord op Bobby.

Met, en dat mag wel gezegd worden, een goede rol van Lindsay Lohan. Inmiddels gedegradeerd tot een waardeloze heks waar je je tanden niet op stuk wil bijten als regisseur. Maar in deze film laat ze zien dat ze toch wel enigszins kan acteren.

Verder met William H. Macy, de man is immer fantastisch.

Palumara

Avatar

Soms zie je van die films waar je niks van verwacht, maar die toch helemaal geweldig blijken te zijn. Dit had ik ook bij deze film, echt prachtig. Zo'n grote cast als in deze film zie je maar zelden en het feit dat ook alle acteurs het goed doen maakt het alleen maar beter. Van de oude rotten in het vak - Anthony Hopkins, William H. Macy en Sharon Stone - tot de jonge talenten - Shia Labeouf, Ashton Kutcher en Mary Elizabeth Winstead - in het wereldje. Ze doen het allemaal prima.
Daarnaast is het verhaal natuurlijk behoorlijk interessant. Wat mij betreft levert regisseur Estevez een behoorlijk eerbetoon af aan Kennedy. Hij mag trots zijn op deze film die dankzij een prachtige opbouw van het verhaal, goede montage en prima camerawerk gewoon boven het gemiddelde uitsteekt. Daarnaast is de sfeer onbetaalbaar. De muziek uit de late 60's is wederom geweldig. The Sounds of Silence van Simon & Garfunkel blijft mooi om te horen, maar is in deze film dan ook prima toegepast in de scénes. We mogen zelfs nog genieten van Hurdy Gurdy Man van Donovan wanneer Labeouf en zijn maatje drugs gaan scoren bij Kutcher. Geweldige tripscéne volgt daarna trouwens.
Over het algemeen een erg goede film die me behoorlijk heeft verrast. De film kijkt lekker weg en word naar het einde toe nog aardig indrukwekkend. Echt zware kost word het nooit, want daar gebruikt Estevez teveel luchtige scénes voor, die bij mij in ieder geval erg goed in de smaak vielen.