Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)

At the End of the World, the Adventure Begins

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

En ook deze heb ik nu bekeken op Blu-ray.
En ook hier heb ik niets toe te voegen op mijn eerdere commentaar.
Ondertussen weten we wel dat deel 4 klaar is en ik kan amper wachten om ook die te bekijken.

Commentaar 2007:
Deze film is het logische vervolg op deel 2, en hoewel er minder grappen zijn in dit deel is het toch nog een goede film geworden.
Ik kon er best van genieten en vond de cameo van Keith Richards bijzonder geslaagd.
Het verhaal is zonder meer goed, geen hoogvlieger, maar daar ga ik niet om zeuren.
Het einde is alweer open, en als men erover denkt nog vervolgen te maken, van mij mag het. Het is en blijft cinema van de bovenste plank, bijzonder goed gemaakt en zeer goede special effects.
Ook de lengte heeft me zeker niet gestoord, je hebt tenminste waar voor je geld.

DutchViking

Avatar

Weer zo´n Spetterend vervolg in de Piratenreeks. Prachtig gewoon.
Eerst in de bioscoop gezien waarna ik vond dat t na deel 1 en 2 iets minder was qua lachen gieren brullen, nu iets meer nadenken met dat gekronkel van werelden in en uit en al die uitstapjes naar verschillende partijen en eigenbelangen.
Maar goed, na de 2e keer kijken op TV kon ik m al wat beter volgen. Soms heb je dat, bij de laatste Matrix ging het ook die kant op.

El_Mariachi

Avatar

Heb 'm gisterenavond gezien. Er zaten leuke dingen in, maar ik vind dat het niveau van deel 1 wordt nergens gehaald - niet eens het niveau van 2, eigenlijk.

Hieronder dus SPOILERS.

- Jack eindigt zoals hij begon in film 1. Argh.
- Barbossa en crew eindigen zoals ze begonnen in film 1, alleen dan zonder curse. Argh.
- De schrijvers zeggen op hun forum www.wordplayer.com/forums dat Will na de credits vrij is. Je hoeft maar 10 jaar captain van de Flying Dutchman te zijn als je na die 10 jaar wordt opgewacht door je liefje. Dat heb ik niet uit de film zelf kunnen halen...
- Calypso wordt een heel grote reuzin met onverstaanbare, diepe stem. Argh!!! Uitermate oncreatief.
- Sparrow heeft gesprekken met een 'engeltje' en 'duiveltje' op z'n schouder - twee mini versies van hemzelf. Gatverrrrrr....!
- Beckett krijgt een 'heroïsch' einde terwijl Davy Jones eventjes overboord gekieperd wordt.


Kortom - wat mij betreft haalt deze 3e film Dead Man's Chest mee naar beneden. DMC was de opzet voor AWE en AWE heeft niet geleverd wat ik ervan gehoopt had.

Curse of the Black Pearl blijft wat mij betreft de moderne klassieker die ze was. Dead Man's Chest blijft er bij achter, maar doet het niet erg slecht. At World's End.... At World's End beschouw ik vanaf nu als nooit gemaakt, met uw welnemen.