Letters from Iwo Jima

Letters from Iwo Jima (2006)

From the director of

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

De betere van de twee, nog steeds geen twijfel over.
Blijf dus uiteraard bij mijn eerste mening.

Commentaar 2007:
Deze film is stukken beter dan 'Flags Of Our Fathers'.
Daar waar in de eerste film het scenario zeer matig was is het in deze film uitstekend. Ook hier wordt gebruik gemaakt van flash-backs, maar ze zijn niet zo talrijk en komen wel op de juiste momenten en dragen bij tot de verduidelijking van het verhaal.
Ook hier zijn de actiescènes indrukwekkend en realistisch weergegeven.
Het is mooi dat er eens een film gemaakt wordt over de oorlog bekeken uit het standpunt van de verliezende partij, dan merk je ook dat er aan beide zijden mensen en barbaren waren.
Dit is weer een meesterwerkje van Clint Eastwood, wat helaas dus niet kan gezegd worden van 'Flags Of Our Fathers', maar misschien had hij het daar niet alleen voor het zeggen.

jaime91

Avatar

Prachtige film die de gruwelijkheden van een oorlog laat zien die eigenlijk vanaf dag 1 al niet te winnen is. Moet de Amerikaanse versie Flags of Our Fathers nog zien maar na deze gezien te hebben belooft dat veel goeds. Een film die zich makkelijk naast een topper als Saving Private Ryan mag scharen. Een film met hart en ziel en 2 fantastische hoofdrolspelers.Ik was overigens al onder de indruk van Ken Watanabe toen ik hem zag in The Last Samurai maar hier mee heeft ie mij echt helemaal weggeblazen,wat een fenomenale acteur! :W Hetzelfde geld voor Kazunari Ninomiya die Private First Class Saigo speelt. Chapeau! :W De rest van de cast is overigens ook onwijs goed maar wilde deze mannen graag even wat extra credits geven.

Naja een terechte Golden Globe winnaar kan niet anders zeggen! :W T+)

Roger

Avatar

Flags of our fathers was niets, deze film krijgt van mij in dikke 10!!!!
Enorm goede film over de Japanse kant van het verhaal, beetje raar om dit keer de Amerikanen op je te zien afkomen. Je ziet het bizarre van de eer die de Japanners hadden als ze hadden gefaalt. Ook de enorme gangenstelsels in die enige vulkaanberg op het eiland.

Een 'must see'

Idd een 'broertje'van The Pacific.