La Vie En Rose (2007)

The extraordinary life of Edith Piaf

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

Deze prachtige prent opnieuw bekeken, en dit keer op blu-ray.
Het is en blijft een indrukwekkend levensverhaal dat, zoals ik al in mijn eerdere commentaar had beschreven, niet altijd over rozen liep.
Ik heb mijn score verhoogd naar het maximum, ondanks de tijdsovergangen die voor verwarring zorgen is dit toch een 5 sterren film.
Hoofdactrice Marion Cotillard heeft er een Oscar mee gewonnen en dat is dik verdiend, de film is ook voor haar de start geworden van een internationale carrière, hopelijk loopt die voor haar beter af dan voor Edith Piaf, die ze op een prachtige manier neerzet in deze film.

Commentaar 2007:
Prachtige film over een bijzonder succesvolle carrière, maar ook over een bijzonder tragisch leven.
De vertolkingen zijn uitstekend, zeker van Marion Cotillard die Piaf gestalte geeft. Hoewel ik de echte Piaf alleen maar van beelden ken, en velen zullen in dezelfde situatie verkeren, vind ik dat ze hier prachtig wordt uitgebeeld.
De muziek van Piaf, die ik eigenlijk heb leren kennen door de vertolkingen ervan door Jo Lemaire (die dat met veel verve doet), is natuurlijk prachtig gebracht.
Dat haar leven niet over rozen ging wist ik, maar dat het zo'n tragisch en dramatische vormen had wist ik niet, en veel wordt in deze film duidelijk gemaakt. Al sinds haar jeugd als klein meisje was het ellende troef voor Edith. Dat ze daardoor ook niet de makkelijkste was in omgang met haar entourage zal dan ook niemand verwonderen.
Wat je uit deze film kan concluderen is dat deze dame, die veel te vroeg, in de diepste ellende zoals haar leven was begonnen, stierf, zeer veel respect en waardering verdiend, dat ze wellicht in haar ganse leven te weinig heeft gekregen.
Deze film zou van mij zeker 5 sterren hebben gekregen, ware het niet dat de tijdsovergangen, en het zijn er heel wat, voor heel wat verwarring zorgen, en men had die beter achterwege gelaten, of alleen daar waar het echt nuttig was geweest gebruikt. Een spijtig foutje aan een verder prachtige prent over een helaas niet zo prachtig levensverhaal.

June

Avatar

Ik kende alleen haar liedje 'rien de rien', maar haarzelf eerlijk gezegd niet echt.

In tegenstelling tot veel reacties hier vond ik het een indrukwekkende film. Het idee alleen al dat dit echt iemands leven is geweest.

Door de reacties had ik gedacht dat het een chaotische film zou zijn en ik het daardoor niet zou volgen (heb ik dan gauw moeite mee namelijk), maar dit viel naar mijn mening reuzemee (sterker: ik vond het niet chaotisch).

Betreft het begin heb ik wel een opmerking: het begint met dat ze de ambulance hebben gebeld, omdat ze 10 minuten geleden neer is gevallen. Vervolgens lopen ze de zaal in, maar...daar staat ze op de achtergrond gewoon nog te zingen! Pas op dat moment daarna valt ze neer.
Foutje? ;)

Nogmaals: indrukwekkend leven had madame! Ik vind het dus een film om gezien te worden Smiley face

Steve-O

Avatar

Dat je niet van het genre houd of dat het je niet kon boeien: oké. Maar dat je daarom de film een 1 moet geven snap ik niet. Becijfer het dan niet! Je mening telt dan gewoon niet meer:9

Ik vond het een goeie film over het leven van Edith Piaf. Aangrijpend vanaf het begin tot de allerlaatste seconde.
Marion Cotillard is werkelijk een héle goeie actrice. Vergelijk dit maar met haar rol in Inception! Marion Cotillard: T+)

CAGE

Avatar

Als liefhebber van Canvas, juist doordat ze eens in de zoveel tijd een film zoals deze uitzenden, zou het eigenlijk raar zijn dat ik niet zou kijken. Door al die vervelende commerciële onderbrekingen bij ons, en veels te weinig variatie van films, is het fijn dat ze in België geen reclames nodig hebben om te overleven. Vandaar dat er ook niet zo vaak een goede film op deze zender komt, maar eens in de week of zo. Maar Ok. Ik zal eens zelf kijken en oordelen.Ik had wel beetje verwacht dat SunChaser hierboven,door zo een iets ongebruikelijke chronologische volgorde door kon kijken. Vandaar dat ik het zelf maar moet ervaren. Ook vanwege het hoge cijfer. Fijn dat ook G. Depardieu erin speelt. Genoeg reden dus om te kijken.Smiley face

draakje

Avatar

Zonder algemene ontwikkeling kun je je maar beter beperken tot films als Rambo en dergelijke. Ik leerde in de jaren zeventig gewoon bij Franse les wie Edith Piaf was. De niet-chronologische verhaallijn had voor mij niet gehoeven, maar was derhalve niet storend. Je hoeft toch niet alles voorgekauwd te krijgen?

De film heeft mij tot op het merg geraakt. Het leven van deze vrouw staat in zo´n schril contrast met haar roem dat het bijna ongeloofwaardig wordt, ware het niet dat de kijker weet dat het zo is gebeurd.

Haar teksten zijn messcherp (het nummer Milord bijvoorbeeld). De scène waarin ze hoort dat haar geliefde is omgekomen bij een vliegtuigongeluk gaat je door merg en been, en het geheel is een visueel spektakel dat hier en daar doet denken aan Moulin Rouge met Nicole Kidman.

Kortom: een absolute must voor iedereen die iets meer bagage heeft dan de gemiddelde film- en televisiekijker.