Freedom Writers

Freedom Writers (2007)

our story. our words.

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Indrukwekkend !!! Een ander woord heb ik niet voor deze film.
Heb hier alweer van genoten, een film die je gezien moet hebben.
Krijg er steeds weer de krop van in de keel, zo prachtig is deze prent !!!!

Commentaar 2007:
Dit is een pracht van een film. Zo zouden er veel meer moeten zijn.
Er is op deze film dan ook niets aan te merken.
Alles zit hier goed, prima acteerwerk, een sublieme Hilary Swank, die me steeds meer doet verbazen van haar kunnen.
Net als in 'Million Dollar Baby' weet ze me hier ook te raken. Maar ook de leerlingen zijn stuk voor stuk goed in hun rol.
Het scenario is prachtig, indrukwekkend zelfs. Het feit dat het "Dagboek Van Anne Frank" zo'n grote rol speelt in deze film heeft een bijzondere indruk op me nagelaten en dat men dan ook nog contact opnam (volgens het waar gebeurde verhaal) met Miep Gies, is zeer ontroerend.
En om maar verder te gaan met lofbetuigingen, ook de soundtrack is fantastisch en zeer goed passend in de sfeer van de gehele film.
"Freedom Writers", een film die ook in ons landje een les kan zijn voor velen. Dit is veruit de beste film die ik dit jaar heb gezien. Meer dan 10 sterren waard........

Screambird

Avatar

Ja, dat smaken kunnen verschillen lees ik hier maar weer eens. Ik geef Freedom Writers een hoge waardering. Een vergelijk met films als 'The Principle' blijft m.i. beperkt tot het verhaal dat een soortgelijke strekking kent. De uitwerking is bij Freedom Writers echter veel doordachter, realistischer en wordt in mindere mate gevoed door geweld. Ook de acteerprestatie van Hilary Swank draagt hier (andermaal) behoorlijk aan bij. Tuurlijk, de clichés volgen elkaar snel op, maar daar kijk ik bij deze film gemakkelijk doorheen. Zo vaak geef ik niet 9/10, deze film verdient het!

Nickzy9

Avatar

Ik heb nog nooit hier op FilmTotaal een 1 of een 10 gegeven. Aangezien er altijd wel iets goed en daarom een 1 altijd te laag is en omdat er altijd wat beter kan is een 10 ook nooit op zijn plaats.
Maar voor deze film ga ik een uitzondering maken want met zo'n ontroerend verhaal moet ik gewoon een 10 toekennen.
Deze film is echt het kijken waard! Een heel mooi verhaal en ook nog eens uitstekend gespeeld door de acteurs.

Cijfer: 10/10