Shooter (2007)

Yesterday was about honor. Today is about justice.

Lange wraakoefening met werkelijk verbluffende explosies en testosteronverhogende actiescènes.
play

6,4 details

  • 124 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Mystery
  • Thriller
  • Drama
  • Verenigde Staten
124 Min Verenigde Staten

Voormalig huurmoordenaar Bob Lee Swagger leidt een teruggetrokken leven, maar komt weer in actie als hij erachter komt dat er een complot bestaat om de Amerikaanse president te vermoorden. Hij blijkt er te worden ingeluisd en krijgt de schuld van de moordpoging. Hij slaat op de vlucht om de ware moordenaar te vinden....

Regie
Antoine Fuqua
Cast
Mark Wahlberg, Danny Glover, Kate Mara, Michael Peña, Rhona Mitra, Ned Beatty, Rade Serbedzija, Tate Donovan, Elias Koteas, Zak Santiago, Alan C. Peterson, Justin Louis, Jonathan Walker, Lane Garrison, Michael-Ann Connor, Louis Ferreira.
Budget
$ 61.000.000
Opbrengst
$ 95.696.996
Release
22.03.2007
Release NL
12.04.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Antoine Fuqua | Cast: Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger), Danny Glover (Isaac Johnson), Kate Mara (Sarah Fenn) e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2007

In zijn regiecarrière schoot Antoine Fuqua tot nog toe vaker mis dan raak. Matig tot slecht waren The Replacement Killers en King Arthur, redelijk was Training Day en nu is daar Shooter, een no-nonsense actiespektakel met Mark Wahlberg als ex-marinier die tegen wil en dank wordt betrokken bij een samenzwering binnen de regering.

Tijdens een militaire opdracht in Afrika worden sluipschutters Bob Lee Swagger en zijn partner Donnie Fenn aan hun lot overgelaten door het korps mariniers. Alleen Bob Lee overleeft, maar wordt voor dood achtergelaten in de woestijn. Jaren later leeft de ex-marinier teruggetrokken in een berghut en lijkt niet van plan ooit nog terug te keren naar zijn oude leventje. Maar als kolonel Isaac Johnson op de stoep staat met een voorstel dat de patriot in hart en nieren niet kan negeren, draait hij bij. De regering heeft Swagger namelijk nodig om een aangekondigde aanslag op de president te voorkomen. Het blijkt een valstrik, waarbij Swagger bijna het leven laat. Hij zweert wraak te nemen en doet dat als een kruising tussen Charles Bronson, John Rambo en Jason Bourne in ruime mate.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Shooter Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Goede actiefilm met een Wahlberg in een puike rol die hem wel is toevertrouwd. Geen moment verveeld......."

Frietgezicht

"...[quote=Tarkus]Puike film om terug te zien. Naast de al vernoemde leden van de cast, is ook de rest......"

Franz

"..."Voormalig huurmoordenaar Bob Lee Swagger" Volgens mij is hij een voormalige scherpschutter van d......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Shooter

acties