Shooter (2007)

Yesterday was about honor. Today is about justice.

Reviews (3)

Mr. Hulot

Avatar

Scherpschutter wordt bezocht door hoge legerpief die (vreemd slissend, om duidelijk te maken dat hij "slecht" is) zegt dat als de president vermoord wordt, het zijn schuld is.
Hij doet natuurlijk meteen wat de legerpief zegt. Hij maakt wel ff een kiekje van de nummerplaten maar doet daar verder niets mee. Als hij in actie komt vraagt hij niet om een contract of overeenkomst: hij gaat lekker zijn gang, geheel ongedekt en zonder enig bewijs waarom hij doet wat hij doet.
Bovendien knipt hij zijn paardenstaart af, want dan ziet hij er patriottischer uit.

Het land waar het om gaat lijkt zijn patriottisme niet echt waard, want de moord op de president is door leger en politie zelf georganiseerd. De media doen de rest.

Het meisje dat niet tegen bloed kan blijkt een volleerde chirurge.
Computers maken allerlei bliepende geluidjes wanneer er iets wordt opgezocht in een database.
Onze held is een unieke scherpschutter, maar hij leert het trucje in een middagje aan een jongen die net van de academie komt. Dat moet, want samen gaan zij tientallen andere onschuldige overheidsdienaren afknallen die er ook maar op af gestuurd zijn.

En een complete villa in het midden van nergens, waar de boeven handig bij elkaar zitten om te worden afgemaakt, ontploft in een enorme wolk van vuur door een gasleiding die 20 seconden open heeft gestaan….

Kortom, een hersenloos gemaakte geweldsfilm, hoogst vermakelijk. Pluspunt is de visie op de Amerikaanse politiek. In tegenstelling tot de rest van de film is die felrealistisch.

Tarkus

Avatar

Puike film om terug te zien.
Naast de al vernoemde leden van de cast, is ook de rest van de cast zeer goed in deze film hoor.
En met zijn 2 uur duurt deze spannende film zeker niet te lang !!

Commentaar 2007:
Perfecte actiethriller is deze film.
Heb er van begin tot eind van genoten.
En Mark Wahlberg is de perfecte man voor deze rol, echt een prachtprestatie die hij hier neerzet. Maar ik ben al een tijde een fan van hem, en hoop nog meer films te zien met hem in de hoofdrol.
Michael Peña is ook in deze film zeer goed en ook Danny Glover kwijt zich goed van zijn taak, was trouwens een leuk weerzien met deze laatste.
Maar nogmaals, 2 uur actie met een zeer goed scenario.

CAGE

Avatar

Best een redelijk goede film, vond ik zelf. Heb hem niet zo lang geleden, op een zondagmidag meen ik me te herrineren, bekeken. Er waren niet echt wat dingen waar ik me aan zat te ergeren, alleen als je hem op tv zit te kijken met al die reclame onderbrekingen kan de pret snel bezwijken. Maar de laatste tijd zijn er al zo weinig leuke films op tv geweest dat deze er zeker tussen kan.Op DVD raad ik hem zowiezo meer aan.